Er blijken weinig voordelen verbonden aan de keuze voor domiciliëring of automatische betaling van je telecomfactuur. En zulk contract stopzetten, kan bovendien heel wat voeten in de aarde hebben.
Volledig scherm
Er blijken weinig voordelen verbonden aan de keuze voor domiciliëring of automatische betaling van je telecomfactuur. En zulk contract stopzetten, kan bovendien heel wat voeten in de aarde hebben. © ThinkStock

Waarom domiciliëring of automatische betaling van je telecomfactuur vaak geen goed idee is

IndependerNet zoals bij sommige energiecontracten, kan je er ook voor kiezen om je telecomfactuur automatisch of via domiciliëring te betalen. Dat is gemakkelijk, maar het stopzetten daarvan is niet altijd zo eenvoudig. Bovendien levert het je ook geen financieel voordeel op. Independer.be vertelt hoe je het stopzetten van een contract het beste aanpakt.

  1. Residentiële installaties zonnepanelen vallen fors terug: “Je krijgt nu mogelijk een interessantere offerte”
    Mijnenergie

    Residen­tiële installa­ties zonnepane­len vallen fors terug: “Je krijgt nu mogelijk een interessan­te­re offerte”

    Uit de nieuwe cijfers van het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) blijkt dat de residentiële markt voor zonnepanelen sterk is afgekoeld. Tot en met 31 maart bedroeg het geïnstalleerde vermogen voor kleinere installaties 47,96 megawatt, ten opzichte van 111,73 megawatt in het eerste kwartaal van 2023. Hoewel het om voorlopige cijfers gaat, lijkt het wegvallen van de overheidspremie dus niet zonder gevolgen te zijn. Mijnenergie.be zoomt er dieper op in.
  2. IN KAART. Wie net buiten de stad wil wonen, kan tot 120.000 euro besparen: “Maar in deze deelgemeenten betaal je juist meer”
    PREMIUM

    IN KAART. Wie net buiten de stad wil wonen, kan tot 120.000 euro besparen: “Maar in deze deelgemeen­ten betaal je juist meer”

    Wie een woning in de stad zoekt, maar dat niet kan betalen, kan in de deelgemeenten misschien een koopje doen. Want uit een analyse van Immoweb blijkt dat huizen en flats er tot liefst 25 procent goedkoper kunnen zijn. Welke woonplaatsen verdienen je aandacht? En waar betaal je juist meer? HLN-vastgoedexpert Bjorn Cocquyt neemt de prijzen in de vijf provinciesteden en in hun deelgemeenten onder de loep en staaft de verschillen met tien woningen die nu te koop staan. “Je vindt hier dicht bij de stad nog vierkante meterprijzen die onder de 2.000 euro liggen.”