Jacob Bruun Larsen en Vincent Kompany staan met Burnley voor aartsmoeilijke opdracht: “We geloven in onze redding”

Ex-Anderlecht vleugelspeler Jacob Bruun Larsen is uitgegroeid tot een onmisbare speler voor Burnley in de strijd tegen degradatie in de Premier League. De 25-jarige, die op uitleenbasis van Hoffenheim overkwam, heeft zes doelpunten gemaakt in alle competities en moet Burnley nu helpen in de bijna onmogelijke degradatiestrijd.

Jarne Muysewinkel

“Voor mij is het de eerste keer dat ik echt gezond ben en eindelijk mijn volledige potentieel kan benutten”, geeft Larsen toe in een interview met Transfermarkt. “Sinds de winterstop heeft de coachingstaf hard gewerkt met elke speler om degradatie te voorkomen. We zijn constanter, hebben een betere mentaliteit en geloven dat we in de competitie kunnen blijven. Alles bij elkaar is de hele infrastructuur rondom de club echt goed, en dat heeft een positieve invloed op het hele team.” 

Band met Kompany

Bruun Larsen koos voor Burnley vanwege manager Vincent Kompany, met wie hij goede ervaringen had bij Anderlecht. “Hij kent mijn sterke punten en gebruikt ze op de juiste manier. Ik heb nu de vrijheid op de vleugel om te spelen zoals ik wil. Dat is iets wat ik nodig heb om op mijn best te zijn.”

Larsen onder Kompany bij RSCA© BELGA

Naast trainer Kompany zijn er nog andere factoren die de Deen weer richting zijn topniveau stuwen, legt Larsen uit. “Ik denk nu meer na dan een paar jaar geleden. Ik weet dat ik deskundig advies moet krijgen om succesvol te zijn. Ik werk samen met mijn eigen kok, een atletiektrainer en een mental coach. Ik let meer op kleine dingen zoals de juiste slaap krijgen en heb me gerealiseerd dat als ik op topniveau wil presteren, ik met elke kleine nuance rekening moet houden.”

De Deen hoopt natuurlijk dat zijn prestaties hem een plaats opleveren in de Deense selectie voor Euro 2024. “Natuurlijk zou het een droom zijn om deze zomer deel uit te maken van de nationale selectie, maar eerst ligt mijn focus op de degradatiestrijd met Burnley.”

© Gonzales Photo/Avalon

The Clarets reizen eerst naar Londen voor een confrontatie met Tottenham. Bij winst is Burnley nog niet uitgeteld, maar dan mag Nottingham Forest ook niet winnen. Als dat het geval is volgt een allesbeslissende finale op Turf Moor tegen datzelfde Nottingham.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer