Hier werd Karim B., alias ‘Taxi’ gearresteerd in Spanje.© De Telegraaf

Nederlands kopstuk van drugshandel en aartsrivaal van Ridouan Taghi gevlucht, mogelijk naar Marokko

Politie en justitie in Spanje moeten opnieuw op zoek naar een Nederlands kopstuk van de mocromaffia, de Amsterdammer Karim B., alias Taxi. De man staat bekend als de aartsvijand van drugsbaron Ridouan Taghi. Karim werd in januari van dit jaar gearresteerd in Marbella, maar kwam vrij snel op borgtocht vrij. B. hield zich niet lang aan een meldplicht en is inmiddels spoorloos, melden Spaanse media dinsdag.

De Telegraaf
Bron: De Telegraaf

De politiedienst Guardia Civil bevestigt aan De Telegraaf Karim B. niet meer op de radar te hebben. De Nederlander wordt in Spanje verdacht van drugshandel en witwassen. Ook Nederland wil Karim B. graag in handen hebben en vroeg in januari om zijn uitlevering. De Spaanse rechter wees dit verzoek af, omdat B. eerst in Spanje voor de rechter moest verschijnen.

LEES OOK. Nederlands kopstuk van drugshandel opgepakt in Spanje

© De Telegraaf

Spaanse media zijn furieus over het verdwijnen van Karim B., die mogelijk naar Marokko is uitgeweken. Met een snelle boot is het relatief eenvoudig om vanuit Zuid-Spanje in Marokko te komen. B. geldt als een aartsvijand van Ridouan Taghi en werd meerdere keren door justitie gewaarschuwd dat hij op een dodenlijst staat. Uit onderschepte pgp-berichten bleek dat Karim B. door zijn tegenstanders in Dubai moest worden vermoord door met messen bewapende ’ninja’s’. De aanslag mislukte.

Groot cocaïne-netwerk

Misdaadverslaggever John van den Heuvel liep Karim B. vorige maand nog tegen het lijf in Marbella tijdens opnamen voor de serie De Jacht op de Mocromaffia. B. verbleef toen nog in een goed beveiligde compound en hield zich in die periode aan zijn meldplicht. Kennelijk werd het hem daarna in Spanje toch te heet onder de voeten en besloot hij te vluchten. Waar hij nu precies verblijft, is onbekend.

Karim B. geldt als een kopstuk van een groot cocaïne-netwerk, dat mede werd geleid door zijn in 2014 geliquideerde broer Samir B., alias Scarface. De moord was volgens justitie het werk van de misdaadorganisatie van Ridouan Taghi en Rico R., alias de Chileen. Samir B. werd naar een terras in Zuid-Spanje gelokt en daar neergemaaid. Daarna waren er aanslagen op vermeende bendeleden van hem als Lucas Boom, Hans Nijman en Peter R., alias Pjotr.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER