Direct naar artikelinhoud
WK Voetbal

Marokko verliest van Portugal en is uitgeschakeld op WK voetbal

Beeld REUTERS

Met een 1-0-overwinning heeft Portugal Marokko uitgeschakeld op het WK in Rusland. Cristiano Ronaldo scoorde al na vier minuten, en is daarmee de Europese topscorer aller tijden.

Marokko, dat zijn tweede nederlaag leed, is als eerste team op dit WK uitgeschakeld. De Leeuwen van de Atlas verloren eerder verrassend met 0-1 van Iran.

De Portugezen, die afgelopen vrijdag 3-3 gelijkspeelden tegen Spanje, kwamen na vier minuten op voorsprong in het Moskouse Luzhniki-stadion. Na een kort genomen hoekschop kopte superster Ronaldo de 1-0 tegen de netten, al zijn vierde doelpunt op dit WK na zijn drie goals tegen La Roja. Marokko drong nadien aan, maar kwam niet tot scoren.

Om 20 uur staan in dezelfde poule Iran en Spanje tegenover elkaar in de Kazan Arena. In de stand leidt Portugal met 4 punten, voor Iran (3), Spanje (1) en Marokko (0). Op de slotspeeldag neemt Marokko het op tegen Spanje, Portugal treft dan Iran.

Topscorer

Cristiano Ronaldo heeft nu al 85 keer gescoord in het Portugese shirt. Geen enkele Europese international deed ooit beter, zo meldt het statistiekenbureau Opta.

De Portugese superster, die al aan vier doelpunten zit op dit WK na zijn drie goals tegen Spanje, steekt in de ranglijst Ferenc Puskas voorbij. Die maakte tussen 1945 en 1962 84 doelpunten in 89 interlands voor Hongarije en Spanje.

Ronaldo speelt in het Moskouse Luzhniki-stadion zijn 152ste interland sinds zijn debuut in 2003. Zijn eerste doelpunt voor Portugal maakte hij een jaar later op het EK 2004 tegen Griekenland.

Wereldwijd moet de ster van Real Madrid enkel Ali Daei laten voorgaan. De Iraniër maakte tussen 1993 en 2006 109 doelpunten in 149 interlands.