Bewoners bevangen door dampen uit ketel

Enkele bewoners van een flatgebouw in de Antwerpsestraat zijn woensdagnacht naar het ziekenhuis overgebracht omdat ze (licht) bevangen waren geraakt door de dampen van een oude stookolieketel

tdk

Groot alarm omstreeks middernacht in een flatgebouw, vlakbij het kruispunt met de Edegemsestraat. Bewoners hadden er een doordringende geur waargenomen en klaagden voornamelijk over hoofdpijn. De hulpdiensten kwamen ter plaatsen en evacueerden alle flats in het gebouw, omdat het aanvankelijk niet duidelijk was wat de oorzaak van de geurhinder zou kunnen zijn.

Uiteindelijk bleek de doordringende mazoutgeur afkomstig te zijn van een oude stookolieketel. Die was in de loop van dinsdag doorgeslepen, omdat hij plaats moest maken voor een nieuw exemplaar. “De dampen van de oude ketel - afkomstig van de restanten van stookolie - hadden zich verspreid over de flats. Omdat verscheidene mensen daar last van hadden, werden er enkele preventief naar het ziekenhuis overgebracht voor een medische check-up. Iedereen mocht evenwel snel weer naar huis terugkeren”, klinkt het bij politiezone Minos. De brandweer voerde metingen uit in alle flats en verluchtte het hele gebouw grondig. In de loop van de nacht werd het pand opnieuw vrijgegeven. De opengeslepen ketel werd woensdag weggehaald.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER