Ook in Vill’Artistiek in Lommel vroegen ze extra aandacht voor verdraagzaamheid en respect voor LGBTQI+-jongeren.© Nele Mannaerts

Flash tattoos en een knallend feest in Vill’Artistiek in Lommel: “Slechte reacties op regenboogvlag”

Lommel -

Afgelopen vrijdag was het de Internationale Dag tegen Holebifobie en Transfobie. Ook in Vill’Artistiek in Lommel vroegen ze extra aandacht voor verdraagzaamheid en respect voor LGBTQI+-jongeren. “We willen vieren dat iedereen zichzelf mag zijn, ongeacht wie je bent en ongeacht op wie je verliefd wordt”, benadrukt de organisatie.

Nele Mannaerts

Om 14 uur werd de feestdag in Vill’Artistiek ingezet met twee tattoo-artiestes: Saltjes Tattoo Art en Black Blossom Ink. Zij zetten tegen een zacht prijsje een flash tattoo, die vooraf al ontworpen zijn door de artiesten. ’s Avonds openden Les Femmes Uniques een knallend feestje. De aanwezigen kregen een leuke show vol glitter en glamour voorgeschoteld en genoten er met volle teugen van. Ook kwam vuurspuwster Liz Dbs een vlammende show geven.

Vrijdag kon je ook kennismaken met Kleurig Lommel, een vereniging die LGBTQ+ zichtbaar wil maken in de samenleving, zodat iedereen kan zijn wie die is. “Een dag als vandaag blijft nog steeds nodig”, vindt Saltje van Saltjes Tattoo Art. “In mijn tatooshop probeer ik ervoor te zorgen dat - wie je ook bent - je je thuis kan én mag voelen. Maar ik ondervind regelmatig dat mensen ons niet altijd begrijpen en dat er veel dingen gebeuren die niet oké zijn. Elk jaar hang ik in mei veel regenboogvlaggen bij mijn tattooshop, maar daar komen geregeld negatieve reacties op. Ik wil graag de meest verdraagzame tattooshop van het land zijn waar iedereen welkom is, of je nu gay, bi of trans bent, of net helemaal niet.”

© Nele Mannaerts

© Nele Mannaerts

© Nele Mannaerts

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer