Riley Keough probeert als erfgenaam van Graceland de verkoop van het muziekhistorisch landgoed tegen te gaan.© AFP, AP

Kleindochter van Elvis vecht gedwongen verkoop van Graceland aan: “Handtekening werd vervalst”

Riley Keough, de Amerikaanse actrice en kleindochter van Elvis Presley is erfgenaam van Graceland. Nu wordt ze gedwongen om het huis van haar opa te verkopen, omwille van een “frauduleuze” lening.

Bron: BBC

De Amerikaanse actrice Riley Keough (34), die ook bekend staat als de kleindochter van Elvis Presley, is sinds afgelopen zomer de enige rechtmatige eigenaar van Graceland, het landgoed in Tennessee waar The King of Rock-’n-roll jarenlang woonde tot aan zijn dood in 1977. Keough erfde het huis nadat haar moeder, Lisa Marie Presley, vorig jaar overleed.

Nu claimt een Amerikaans bedrijf dat Lisa Marie Graceland als onderpand gebruikte voor een lening van 3,8 miljoen dollar die nooit terugbetaald werd. Het bedrijf eist daarom dat Keough het landgoed verkoopt, om de lening zodoende terug te betalen.

(Lees verder onder de foto’s)

© Shutterstock

Riley Keough probeert als erfgenaam van Graceland de verkoop van het muziekhistorisch landgoed tegen te gaan.© AFP

Volgens Keough is het papierwerk van de lening echter “frauduleus” en werd de handtekening van haar moeder vervalst. De actrice spande een rechtszaak aan om de veiling van Graceland, die donderdag gepland staat, tegen te houden. Elvis Presley Enterprises, dat Graceland en de bezittingen van de Elvis Presley Trust beheert, beweert in lijn met Keough dat de lening nooit heeft plaatsgevonden en dat Lisa Marie nooit haar handtekening onder zo’n lening heeft gezet. “Elvis Presley Enterprises kan bevestigen dat de beweringen (over de lening, red.) frauduleus zijn”, en wil met de rechtszaak de “frauduleuze verkoop” van Graceland tegengaan.

In het begin van de tachtig werd het 14 hectare grote terrein opengesteld voor het publiek als muziekhistorisch themapark. Graceland trekt ongeveer 600.000 bezoekers per jaar.(TRG)

LEES OOK. Kleindochter Elvis Presley rechtmatige eigenaar van Graceland

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer