Hein Vanhaezebrouck wil tegen Westerlo geen steek laten vallen: “We moeten de volle focus houden”

Hein Vanhaezebrouck.© Isosport

Speeldag zes en bij AA Gent kan men stilaan toeleven naar het barrageduel met een team uit de Champions’ Play-Offs. Toch probeert Hein Vanhaezebrouck zijn troepen scherp te houden: “Het is altijd gevaarlijk als je tegen de zogezegd twee betere teams hebt gespeeld én gewonnen om dan tegen een ploeg te spelen die onderaan in deze groep staat.”

Stefan Smet

“Het is nog niet gedaan”, trapte Hein Vanhaezebrouck een open deur in bij aanvang van de wekelijkse persbabbel. “Het is ook nog niet het moment om bepaalde jongens rust te gunnen. Wij willen onze thuismatchen winnen en als we dat doen, is het wel degelijk gedaan. Mechelen staat zes punten achter maar moet er dus nog zeven halen om ons voorbij te steken in de rangschikking. Natuurlijk willen we gewoon iedere match goed afwerken. Te beginnen tegen Westerlo want je kunt ook zomaar een misstap doen. Zie hoe zij speelden op Mechelen. Eén domme beslissing zorgde ervoor dat Mechelen nog won. Dat kan hier ook zomaar gebeuren.”

In het duel voor eigen publiek tegen Westerlo wil Vanhaezebrouck dan ook opnieuw een scherp AA Gent aan het werk zien: “Wij spelen nog drie keer voor eigen publiek en ik hoop dat onze fans nog drie keer in groten getale aanwezig zullen zijn. Zij kunnen er ook voor zorgen dat we als eerste eindigen in deze groep. Het is altijd gevaarlijk als je tegen de zogezegd twee betere teams hebt gespeeld én gewonnen om dan tegen een ploeg te spelen die onderaan in deze groep staat. Onderschatting dreigt dan maar wij moeten de volle focus houden op onze tegenstander en de drie punten thuis te houden.”

Anderzijds speelt ook de zogenaamde ‘salonremise’ nog een bescheiden rol in aanloop naar de thuismatch tegen Westerlo: “Je kunt niet blijven terugkeren op bepaalde zaken maar je hoeft ze nu niet zomaar punten laten pakken, dus dat moet toch nog ergens in je achterhoofd zitten”, grijnst Vanhaezebrouck. “Het was onze bedoeling om ervoor te zorgen dat ze geen punten zouden pakken tegen ons. Daarom zou het geen goede keuze zijn van ons om die partij met onderschatting aan te pakken. Het blijft een match op het niveau van Play-off 2, daarin kan alles gebeuren. We wonnen vier van onze vijf matchen. Ook in Leuven konden we winnen maar als je niet efficiënt bent, kun je ook verliezen. Westerlo is geen dode ploeg en zij zullen proberen om tijdens die laatste vijf matchen ergens punten te pakken. Een partij op bezoek bij de leider, kan dan wel verlokkelijk zijn.”

Mokio is fit voor het duel tegen Westerlo.© BELGA

Qua beschikbaar spelersmateriaal kan de Gentse coach alvast niet mopperen: “Enkel Kandouss was vorige dinsdag out met een blessure maar wellicht komt ook de match van morgen nog te vroeg. Jordan was dan weer gewoon geschorst en keert inderdaad terug. We zitten momenteel goed qua blessures en dan merk je wanneer we iets minder belasting hebben, ook de belastbaarheid van anderen beter is. Sommigen kunnen het ritme van twee matchen in één week perfect aan, anderen toch wat minder. Dat bewijst dat het makkelijker is om iedereen fit te houden, als je maar één match per week hebt. De belasting tijdens een match is veel groter dan op training. Mokio? Hij had gewoon last van krampen, hij is dus fit.”

“De Sart heeft overal zijn plaats bij een topteam”

Tenslotte kwam Vanhaezebrouck ook nog even terug op de contractverlenging van Julien De Sart: “Voor ik hier tekende, was ik al bezig met Julien want je scant toch altijd wie einde contract is als Belg. Eigenlijk heeft hij overal zijn plaats bij een topteam. Anderen hadden hem ook kunnen binnenhalen en ik was dan ook heel blij dat wij dit wel deden. Natuurlijk ben ik ook tevreden met zijn ontwikkeling: hij heeft hier stappen gezet en belangrijke stappen gezet. Vorig jaar kreeg hij enkele aanbiedingen en ook nu weer was er interesse maar blijkbaar was die niet zo concreet. Hij heeft absoluut voor zekerheid gekozen door hier voor vier jaar te tekenen. Dat is voor hem een goede zaak want hij zal zich ook financieel verbeterd hebben.” (lacht)

Julien De Sart.© BELGA

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen