Peter Sagan heeft duidelijk zin in de Vuelta en bewijst dat met video op zijn sociale media

© Photo News

Peter Sagan kijkt uit naar de Ronde van Spanje. Hoewel de Slovaakse wielrenner officieel nog moet worden geselecteerd door zijn ploeg BORA - hansgrohe, heeft hij al laten doorschemeren mee te doen aan de laatste grote ronde van het jaar.

vtvn

Op zijn sociale media plaatste Sagan dinsdag een filmpje waarin te zien is hoe hij door het routeboek bladert. “Ik vind het parcours van de Vuelta interessant, ik hou ervan. Denken jullie dat ik daar moet gaan racen?”, vraagt hij aan zijn fans.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De wereldkampioen van de afgelopen drie jaar deed in 2015 voor het laatst mee aan de Vuelta. De afgelopen jaren bereidde hij zich in de BinckBank Tour door Nederland en België en in de twee Canadese WorldTour-koersen voor op het WK. Sagan stapte zondag af tijdens de wegwedstrijd op de EK in Glasgow. Het was zijn eerste koers sinds de Tour de France, die hij na een valpartij in de zeventiende etappe met pijn en moeite uitreed. Hij bracht voor de zesde keer de groene trui naar Parijs.

De 28-jarige Sagan rijdt zondag de Cyclassics Hamburg en gaat zich dan opmaken voor de Vuelta, die op 25 augustus start in Malaga. Hij gebruikt de Spaanse etappekoers als voorbereiding op de WK eind september in Innsbruck. Op het zware parcours in Oostenrijk zal het voor Sagan lastig worden om voor de vierde keer op rij de regenboogtrui te veroveren.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen