De Terweststraat maakt deel uit van de verbinding met Wachtbeke.© Gemeente Moerbeke-Waas

Terweststraat deels afgesloten door nutswerken

Moerbeke-Waas -

Al enkele maanden zijn er werken van de Watergroep aan de gang in de Wachtebekesteenweg en de Terweststraat in Moerbeke-Waas. Vanaf 15 mei tot eind deze maand wordt een deel van de Terweststraat volledig afgesloten.

Ivan Elegeert

Door een misverstand met de aannemer werd de Terweststraat reeds maandagochtend tijdelijk afgesloten. Maar vanaf woensdagochtend 15 mei, om 06.30 uur, gaat een deel van de straat wel degelijk dicht voor alle gemotoriseerd verkeer, uitgezonderd hulpdiensten en bussen van De Lijn, om de veiligheid van de arbeiders, voetgangers en fietsers te garanderen. Tussen het kruispunt met de Terwestvaart en het kruispunt met de Wachtebekesteenweg is er geen doorgang mogelijk van 06.30 tot 17 uur.

“’s Avonds, ’s nachts en in het weekend wordt er een rijstrook vrijgemaakt waardoor doorgaand verkeer geregeld wordt met verkeerslichten”, laat burgemeester Stijn Deschepper (Lokaal Liberaal) weten. “Voor bewoners wordt getracht om zo veel mogelijk de toegang tot hun woning te garanderen. De werken worden onder voorbehoud afgerond op 31 mei. Er wordt alles aan gedaan om de hinder zo veel mogelijk te beperken.”

Het doorgaand verkeer tussen Moerbeke en Wachtebeke wordt omgeleid langs de parallelwegen van de E34. De omleiding richting Wachtebeke loopt via Opperstraat, Spoorwegstraat, Statiestraat, Ledestraat, Papdijk, Hanestraat, Weststraat, Parallelweg, Ramonshoek, Axelsvaardeken en Kalve. Het verkeer komende van Wachtebeke volgt de route Kalve, Axelsvaardeken, Ramonshoek, Parallelweg, Molendijkstraat, Ledestraat, Statiestraat, Spoorwegstraat en Opperstraat. Verkeer richting Zelzate wordt aangeraden om de E34 te nemen, bestuurders richting Lochristi rijden om via Eksaarde, Lokeren en Zeveneken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER