woensdag 22 augustus 2018 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Terwijl zijn vriendin Kiki Bertens het mooie weer maakt in Amerika, staat Remko de Rijke op het terrein in Lommel voor de tennisles. Dick Demey

Tennis

Remko de Rijke (Lommelse TC) ziet vriendin Kiki Bertens schitteren in VS

“Vorig jaar wou ze stoppen”

Kiki Bertens (WTA 13) versloeg afgelopen weekend ‘s werelds nummer één Simona Halep in de finale van het WTA-tornooi van Cincinnati. Haar mooiste zege ooit. De 26-jarige Nederlandse heeft een duidelijke band met Limburg. Zo is haar vriend Remko de Rijke (31) al jaren de sportieve draaischijf van Lommelse TC.

“En dat blijft mijn eerste prioriteit. Van de week ben ik nog speciaal teruggekeerd vanuit Montreal voor ons tenniskamp”, doet de Nederlander zijn verhaal. “Dit weekend stap ik weer het vliegtuig in voor de US Open. Ik reis ongeveer 15 weken per jaar mee met Kiki. Druk, maar zo heb ik het graag. Ik hou mij vooral bezig met haar conditie en voeding. Als ik er niet bij ben stuur ik schema’s door. Raemon Sluiter is haar coach.”

Remko leerde Kiki kennen op het tennisveld. “Kan ook moeilijk anders. Ik was als coach van Thiemo de Bakker op de Australian Open en daar is onze relatie gestart. Nu wonen we samen in Breda. Ik heb vroeger ook altijd internationaal gespeeld en ik bereikte de top 10 bij de 18-jarigen. Del Potro, Djokovic en andere Murray’s waren mijn concurrenten. Zij hebben het net iets verder geschopt”, lacht Remko. “De voorbije jaren speelde ik vooral interclub in eerste nationale in Lommelse en nu in Nederland met onder meer Stefan Wauters, Sander Gillé en Joran Vliegen. Zo kan ik Kiki weerstand blijven bieden.”

 AFP

Rustiger

In het begin van haar carrière nam Bertens deel aan het internationale tornooi (25.000 dollar) van GT Tessenderlo. Met weinig succes overigens, maar sinds toen worden haar prestaties ook gevolgd in Limburg. Nu is ze de nummer één van Nederland. Vorig jaar dacht ze wel even aan stoppen. “Het tenniswereldje was voor haar op dat ogenblik een lijdensweg omdat ze niet goed in haar vel zat. Nadien heeft ze toch die klik gemaakt en is ze veel rustiger geworden en kan ze weer genieten van tennis. De goede resultaten hebben haar uiteraard veel zelfvertrouwen gegeven. Vooral in 2018 loopt het crescendo met haar prestaties. De afgelopen maanden versloeg ze diverse speelsters uit de top tien en het zat er een beetje aan te komen dat ze ook zou winnen van de nummer één. Door meer aandacht te besteden aan conditie en voeding is ze ook veel sneller en fitter. Op alle ondergronden boekt ze nu goede resultaten.”

“De verwachtingen voor de US Open volgende week liggen nu ook een pak hoger”, beseft de Rijke. “Na een weekje Nederland trekt ze nadien voor een maand naar Azië. Ik blijf in Lommel voor de coördinatie van de winteractiviteiten. Als ik afwezig ben, kan ik gelukkig terugvallen op een sterk trainersteam.”

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws