Lokale lijsttrekker Kristof Van Gansen en Sara Weemaes, staatssecretaris Nicole de Moor, directeur Sofie Willems en maatschappelijk assistente Carmen Boel.© yjs

Staatssecretaris bezoekt therapeutisch kinderdagverblijf: “Nood aan indexering van werkingsmiddelen”

Sint-Niklaas -

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) heeft vrijdagmiddag een bezoek gebracht aan therapeutisch kinderdagverblijf ‘Het Veer’ in Sint-Niklaas. Door het niet indexeren van de werkingsmiddelen via de Vlaamse overheid krijgen dergelijke zorginstellingen het steeds moeilijker om het hoofd boven water te houden.

Yannick Joos

“Het Veer in de Kazernestraat vormt een samenwerkingsverband tussen een centrum voor ambulante revalidatie (CAR) en een therapeutisch kinderdagverblijf”, zeggen directeur Sofie Willems en maatschappelijk assistente Carmen Boel. “Momenteel komen 46 kinderen tussen de 0 en 13 jaar naar de dagopvang in het Therapeutisch kinderdagverblijf.”  

De zorgorganisatie krijgt onder meer steun van de Wase gemeenten en de Vlaamse overheid, maar die middelen zijn al een aantal jaren niet meer geïndexeerd. “We zijn bijzonder dankbaar voor die steun, maar door het feit dat alle andere kosten wel stijgen, wordt het steeds moeilijker om te roeien met de riemen die we hebben”, klinkt het. (Lees verder onder de foto)

Directeur Sofie Willems licht de werking van Het Veer toe aan staatssecretaris De Moor.© yjs

“We moeten het vaak hebben van andere verengingen die inspanningen leveren ten voordele van Het Veer. Met het oog op de nakende gemeentefusies in onze regio willen we dan ook graag weten hoe die financiering er straks zal uitzien. Daarnaast laat onze regelgeving het niet toe een bijdrage te vragen aan ouders voor het vervoer naar de collectieve dagopvang en worden met de beschikbare middelen krijgen we slechts 2/3 gefinancierd.”

Nicole de Moor laat optekenen dat ze in heel wat instanties eenzelfde signaal hoort. “Zeker in de zorg schreeuwt men om de middelen te indexeren”, aldus De moor. “Na de verkiezingen is dat zeker iets wat grondig bekeken moet worden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER