© Bert De Deken

Man die molotovcocktail gooide op tentje van vriendin die hem afwees, krijgt 30 maanden cel

Mario L. (40) uit Herentals, de man die op 30 juni een molotovcocktail naar een tentje gooide langs het kanaal vlak bij interieurzaak Prima-Lux in Herentals, kent zijn straf. Hij krijgt een effectieve celstraf van dertig maanden en moet het slachtoffer Jessy Remmers een schadevergoeding van 1.750 euro betalen.

bvdl, jtp

De veertigjarige Herentalsenaar had eind juni langs de oever van het kanaal Herentals-Bocholt in Herentals een molotovcocktail gegooid naar het tentje van Jessy Remmers (38), een voormalige vriendin die zijn liefde niet had beantwoord. Om aan de vlammen te ontkomen, sprong de vrouw in allerijl in het kanaal.

Al die maanden hield Mario L. de lippen stijf op elkaar tot hij enkele weken geleden plots de feiten bekende. De advocate van het slachtoffer vroeg tijdens het proces een herkwalificatie naar poging tot moord, maar de rechter oordeelde woensdag dat Mario L. wel degelijk voor opzettelijke brandstichting en belaging een effectieve celstraf van 30 maanden kreeg. Het Openbaar Ministerie had 40 maanden gevraagd. Hij moet het slachtoffer ook een schadevergoeding van 1.750 euro betalen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER