© Gerrit Schuermans

Succesvolle lancering van PXL House of Ambition

Hasselt -

Op de PXL-Business Next Gen talks, georganiseerd door departementshoofd Francis Vos, werd het zaadje van ambitie geplant, resulterend in de oprichting van PXL House of Ambition (HOA). “Deze dynamische gemeenschap, ontstaan uit de visie van drie gedreven PXL-studenten, vormt het epicentrum voor ambitieuze studenten”, klinkt het bij de hogeschool.

Gerrit Schuermans

Tijdens het evenement werden Mike Hahn, Benjamin Feyen en Elias Ariën verkozen tot ambassadeurs van hun respectievelijke departementen: Green & Tech, Healthcare en Business. Deze ontmoeting bracht hen samen en deed hen nadenken over de afwezigheid van een netwerk voor student-ondernemers binnen de hogeschool.

“Gedreven door de vraag waarom student-ondernemers elkaar niet kennen, hebben we besloten om onze krachten te bundelen”, zegt Mike Hahn, een elektromechanica student en medeoprichter/voorzitter van HOA. “Zo werd PXL House of Ambition geboren, een gemeenschap die groei ademt, ondersteuning biedt en connecties smeedt, allemaal door studenten, voor studenten.”

Het concept van HOA draait om gemeenschapsvorming, waarbij inspraak en samenwerking centraal staan. “Wij luisteren naar de behoeften van de studenten”, legt Benjamin Feyen, medeoprichter/voorzitter van HOA en student verpleegkunde en marketing, uit. “Maar één ding staat altijd centraal: elkaar helpen.”

Om dat te realiseren, organiseert HOA verschillende evenementen en uitstapjes. “Onze white paper, te vinden op onze website, legt onze aanpak gedetailleerd uit”, zegt Elias Ariën, medeoprichter/voorzitter van HOA en student business. “We hebben nauw samengewerkt met PXL Research om dit initiatief te lanceren en zijn verheugd over de solide samenwerking die tot stand is gekomen.”

www.houseofambition.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer