© AFP

Bijna 50 graden Celsius: scholen in Delhi sluiten door zware hittegolf in India

De autoriteiten van Delhi, het nationaal hoofdstedelijk territorium van India, hebben de scholen in het territorium bevolen om te sluiten voor de zomervakantie. Dat hebben lokale media gemeld. De scholen moeten sluiten omwille van de snikhete temperaturen in India. Maandag hebben die een hoogtepunt bereikt van 47,8 graden Celsius.

jvh
Bron: BELGA

Het Indiase Meteorologische Departement heeft deze week een “ernstige hittegolf” voorspeld in het noordwesten van het land. Maandag was de hoogste temperatuur van het land 47,8 graden Celsius. Deze temperatuur werd gemeten in Najafgarh, een gemeente aan de buitenrand van Delhi. Ook de gezaghebbers van verschillende deelstaten in het noorden en midden van India, waaronder Haryana, Madhya Pradesh, Punjab en Rajasthan, hebben opdracht gegeven om hun scholen te sluiten.

De zuidelijke deelstaten van India, voornamelijk Tamil Nadu en Kerala, hebben de afgelopen dagen op hun beurt, zware regenval te verduren gehad. Vorige week teisterden hevige stormen delen van het land, waaronder de financiële hoofdstad Mumbai. Vorige week maandag kwamen in die stad zestien mensen om het leven toen de wind een groot reclamebord omver blies op een benzinestation.

Een uitzonderlijke hittegolf trof vorige maand Zuid- en Zuidoost-Azië. Vooral de Filipijnen en Bangladesh kreunden onder de hitte. Duizenden scholen schorsten er de lessen. Volgens wetenschappelijk onderzoek, worden hittegolven langer, frequenter en intenser als gevolg van de klimaatverandering.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer