Tolu moest afgelopen weekend tegen Club Brugge vroegtijdig van het veld.© BELGA

Opluchting bij KRC Genk: Tolu Arokodare voelt zich goed nadat hij tegen Club Brugge uitviel met hoofdblessure

Geruststellend nieuws over Tolu Arokodare (23): de spits van KRC Genk voelt zich goed nadat hij zondag in de topper tegen Club Brugge uitviel met een hoofdblessure. De Nigeriaan trekt dinsdag naar de neuroloog voor extra onderzoek, of hij tijdig fit geraakt voor het duel van zaterdag tegen Cercle Brugge is nog niet duidelijk.

Tom Mas

Het was een beangstigend moment, zondagnamiddag in de Cegeka Arena. Halverwege de tweede helft werd Tolu Arokodare plots onwel nadat hij enkele minuten daarvoor gebotst was met Club-doelman Nordin Jackers. De targetman van KRC Genk werd rechtgehouden door tegenstander Brandon Mechele en zocht na medische bijstand meteen de kleedkamers op.

LEES OOK. “Bedankt om er voor mij te zijn”: Tolu Arokodare wendt zich tot sportieve collega Brandon Mechele na beangstigend moment

Een dag later voelt de Nigeriaan zich goed. Dinsdag heeft hij een afspraak bij een neuroloog voor extra onderzoek, de verwachting is dat hij minstens zes dagen nodig heeft voor volledig herstel. Of Arokodare tijdig fit geraakt voor het belangrijke duel van zaterdag in en tegen Cercle Brugge is dan ook nog niet duidelijk. “Het is te vroeg om daar uitspraken over te doen”, klinkt het bij de Limburgers. “We gaan de situatie van Tolu dag per dag blijven opvolgen.”

© BELGA

© BELGA

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL