De leerlingen van het vijfde leerjaar tijdens een vorige editie van de ‘Fietseling’.© Politiezone Noord

Stabroekse basisscholen maken zich op voor ‘Fietseling’: fietstocht van 35 kilometer langs originele tussenstops

Stabroek -

Ook dit jaar fietsen alle leerlingen van het vijfde leerjaar de ‘Fietseling’. Onder politiebegeleiding werken ze een tocht van 35 kilometer af langs vijf interessante tussenstops. “Met dit initiatief willen we kinderen vaker op de fiets krijgen”, zegt schepen voor Jeugd Liesbeth Bardyn (CD&V).

De gemeente organiseert donderdag weer de ‘Fietseling’ in samenwerking met de vrijetijdsdienst en Politiezone Noord. Tijdens dit event fietsen alle leerlingen van het vijfde leerjaar een tocht van maar liefst 35 kilometer onder politiebegeleiding. Onderweg stoppen ze op vijf originele locaties, waar ze telkens een opdracht moeten volbrengen.

De leerlingen leggen tijdens de ‘Fietseling’ ook een fietsbehendigheidsparcours af.© Politiezone Noord

“Met dit initiatief willen we kinderen vaker op de fiets krijgen”, zegt jeugdschepen Liesbeth Bardyn (CD&V). “Het is een lange tocht, maar de kinderen kunnen tussendoor voldoende uitrusten. De opdrachten bij de tussenstops zijn bovendien heel gevarieerd.” Op het programma staan onder meer een bezoek aan een zuivelboerderij, een fietsbehendigheidsparcours en workshop bij de Kringwinkel.

“Alles draait rond de thema’s duurzaamheid, mobiliteit en milieu”, voegt Hans Vochten van de vrijetijdsdienst eraan toe. “Zeker veilige mobiliteit vinden we heel belangrijk. Zo moesten alle kinderen op voorhand hun fiets laten keuren, want een tocht van 35 kilometer is toch niet niks.” (RH)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners