Het Michel Willemsplein in Wilrijk wordt als voorbeeld genomen voor wat het bestuur ziet als een levendige stad en slim ruimtegebruik.© LUCID

Schepencollege legt visie op stad tot 2040 vast

Antwerpen -

Het Antwerpse schepencollege geeft groen licht aan het nieuwe Strategisch Ruimteplan Antwerpen (SRA). “Het legt de krijtlijnen van het toekomstig ruimtelijk beleid van onze stad vast tot 2040”, zegt Annick De Ridder (N-VA), schepen van Stadsontwikkeling.

svw

LEES OOK. Antwerpen zet verdere stappen naar korte-afstandsstad, ook in districten

De stad Antwerpen is continu in evolutie. Zo moet het beleid inspelen op de te verwachten bevolkingsgroei. Omdat de beschikbare ruimte beperkt is, zet het SRA met een langetermijnvisie de krijtlijnen van het ruimtegebruik uit. Het SRA vervangt het huidige strategisch Ruimtelijk Structuurplan Antwerpen (s-RSA), dat dateert van 2006.

“Omdat Antwerpen de ambitie koestert om de meest leefbare stad van Vlaanderen te zijn, zet het SRA in op drie thema’s: levendige woonstad, veerkrachtig landschap en slimme netwerkstad”, zegt De Ridder. “Met als tijdshorizon 2040 ontwikkelen we de stad duurzaam verder als een bijzonder dynamische en innovatieve woon- en werkstad en heerlijke plek om te vertoeven.”

In het SRA zijn zeven deelgebieden afgebakend met elk een eigen identiteit op ruimtelijk vlak. Het betreft de deelgebieden Schelde, Ringstad en Ringparken, Kanaalzone (rond het Albertkanaal), Intra muros (binnen de Ring), Linkeroever, twintigste-eeuwse gordel (buiten de Ring) en Noordelijke districten (Ekeren en Berendrecht-Zandvliet-Lillo).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Annick De Ridder