Basketbal BNXT League – Elite Silver: Basket Brussels-Kortrijk Spurs 91-82

Het wordt nog bibberen en zweten voor Brussels om play-offs te halen: “We moeten blijven geloven in onze missie”

Basket Brussels moet in de laatste week zelf winnen van Feyenoord en dan hangt het nog af van wat de concurrenten doen.© Kms

Brussel -

Basket Brussels mag blijven hopen op een stek in de play-offs. De club uit de hoofdstad won van Kortrijk Spurs en moet in de slotweek bevestigen met een 2 op 2. Brussels moet daarnaast hopen dat Leuven Bears, Kangoeroes Mechelen of Bergen onderuitgaat.

Patrick Ceulemans

Het wordt bibberen en zweten voor Basket Brussels in de laatste week van Elite Silver. Wil het de Belgische play-offs bereiken (start 8-9 mei), dan moet er dinsdag gewonnen worden bij Den Helder Suns en moet Brussels enkele dagen later (vrijdag 3 mei) in Neder-Over-Heembeek bevestigen tegen Feyenoord. Het moet tegelijk hopen dat de drie leiders – Kangoeroes Mechelen, Bergen en Leuven Bears – steken laten vallen. Concreet: een van die drie ploegen moet de laatste twee wedstrijden verliezen. Bij gelijke stand is Brussels dan geplaatst voor de play-offs. Het team van coach Serge Crevecoeur was na de Domestic League, de Belgische reguliere fase, de beste Belgische ploeg van Elite Silver. Ze staan dus positief tegenover de rest.

© Kms

Afgelopen speeldag spatte de play-offdroom al bijna uit elkaar voor Basket Brussels, dat het nog steeds zonder Jelani-Watson Gayle en Thomas Hanquiez moet zien te redden. Tegen Kortrijk Spurs keek het na een 48-41-bonus halfweg na drie kwarts tegen een 63-65-achterstand aan. De Brusselaars wankelden, maar konden in het slotkwart toch nog de bakens verzetten. Alex Libert (19 punten, 5 rebounds), Louis Hazard en Brandon Horvath (11 punten, 17 rebounds) kregen steun van Jared Ambrose (19 punten). Na een sprankelend slotkwart (28-17) won Basket Brussels uiteindelijk met 91-82 en blijven de play-offs nog mogelijk. Kangoeroes Mechelen, Bergen en Leuven Bears lieten zich deze speeldag wel niet op een uitschuiver betrappen tegen hun Nederlandse opponenten.

© Kms

Tot het uiterste

“We moeten blijven geloven in onze missie. Ja, we missen Thomas en Jelani, maar we moeten verder. Blessures komen altijd op een slecht moment, dat heb je niet in de hand. De volgende twee opdrachten winnen is de boodschap. Jammer genoeg hangen we af van andere resultaten. We gaan met deze groep tot het uiterste zodat we ons niets kunnen verwijten. Hopelijk levert dat nog kwalificatie voor de play-offs op”, aldus man in vorm Alex Libert.

Basket Brussels - Kortrijk Spurs 91-82

Kwartstanden: 20-21, 28-20, 15-24, 28-17

Basket Brussels: Hazard 14, Libert 19, Tshimanga 3, Desiron 5, Bunzu 0, Ambrose 19, Horvath 11, Harris 6, Deroover 14.

Kortrijk Spurs: Perry 16, Pouedet 8, Pritzl 22, De Ridder 9, Grymonprez 0, Atkinson 4, Gardner 11, D’Espallier 7, Coucke 5.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus