© Isosport

Scoren blijft probleem voor Genk, dat 0-1 weggeeft: “McKenzie trok hoofd in uit schrik voor owngoal”

KRC Genk was voor rust duidelijk de betere van Club Brugge, maar de cijfers na 180 minuten voetbal liegen er niet om: nul op zes, nul goals voor, zeven tegen. “We hebben onze momenten niet gegrepen”, wist Wouter Vrancken.

KRC Genk had iets recht te zetten na de 4-0 pandoering vorige woensdag in Brugge. Maar ook in eigen stadion slikte het zondag drie tegentreffers. “Ik moet eerlijk zijn: die cijfers zijn overdreven”, vertelde Club-coach Nicky Hayen. “De hele eerste helft was voor Genk, zij waren energieker en wonnen de duels. Tegen de gang van het spel in kwamen we op voorsprong.”

Racing startte inderdaad furieus, Club kwam er niet aan te pas. Op alle vlakken waren de Limburgers de meerdere. Alleen kon het die overmacht niet omzetten in doelpunten. “We brachten erg veel energie, daar was ik heel tevreden over”, analyseerde Vrancken. “Alleen moet je die kleine momenten grijpen om op voorsprong te klimmen en jezelf te belonen.”

© Isosport

Club Brugge werd wel beloond. Met dank aan Mark McKenzie. “Ik vermoed dat Mark schrik had om de bal zelf in doel te deviëren en daarom het hoofd introk”, ging Vrancken verder. “Daardoor had Maarten geen reactie meer. Zo een foutjes zie je wel vaker in een seizoen, alleen jammer dat dit net gebeurt op een moment dat je zo dominant bent.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Na rust liep het stroever bij KRC Genk. Scoren blijft een probleem. Zondag werd voor de tweede wedstrijd op een rij niet raak getroffen. “Of dat in de hoofden gaat spelen? Neen, dat geloof ik niet”, wist Vrancken. “We hebben één echte doelpuntenmaker aan de aftrap, dat is Tolu. Maar het gevaar mag ook komen van de middenvelders en flankspelers. Het goede veldspel moet ons vertrouwen geven om de volgende wedstrijden wel naar ons toe te trekken, om die momenten wel om te zetten in goals.”

Derde plaats

Bij Club Brugge komen de doelpunten langs alle kanten. Elf verschillende spelers scoorden al in de Champions’ Play-offs. “Het bewijs dat we veel kwaliteit in de groep hebben”, wist Hayen. Iets wat Vrancken ook was opgevallen: “Brugge heeft bankzitters die vandaag niet eens mochten invallen en in elke ploeg in Play-off 1 basisspeler zouden zijn.”

Voor Vrancken is Club dan ook zowat de belangrijkste titelkandidaat. Hayen houdt de boot nog af. “Als we twee keer verliezen, zijn we plots geen favoriet meer”, haalde de Truienaar de schouders op. “We willen nu de derde plek veiligstellen, daarna zien we wel.” (krli)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer