Vechtersbazen komen goed weg met probatiestraf

Drie twintigers hebben van de Mechelse rechter een straf met uitstel gekregen voor een vechtpartij op de Haverwerf. Ze ­moeten ook een cursus agressiebeheersing volgen. Aan de burgerlijke partij werd 710 euro schadevergoeding toegekend.

ldn

De politie van Mechelen-Willebroek werd eind maart 2017 opgebeld voor een vechtpartij. Het incident begon op een fuif in de buurt, maar kreeg een vervolg op de Haverwerf. De slachtoffers incasseerden enkele klappen en stampen. Ook een bewakingsagent raakte gewond. De daders sloegen op de vlucht voor de politie, maar konden op basis van een foto-identificatie door de slachtoffers geïdentificeerd worden. ­Gino T., Glenn V. en Mohammed S werden verhoord, maar ze betwistten hun betrokkenheid.

Hooligans

Een van de jongeren werd bijgestaan door meester Frédéric Thiebaut. Die vond de vordering van het parket, acht maanden met eventueel probatie-uitstel, veel te zwaar voor zijn cliënt.

“Er is geen discussie over het feit dat het slachtoffer gewond raakte, maar dat wil niet zeggen dat het door mijn cliënt is gebeurd. Er werden die avond langs beide kanten slagen uitgedeeld”, zei de raadsman. Thiebaut vroeg de vrijspraak, maar kreeg die dus niet. De andere advocaten zochten de daders van de vechtpartij bij voetbalhooligans. “Zij zijn de fuif binnengestormd en zijn verantwoordelijk voor de feiten”, klonk het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER