Charleroi-fans zullen oproep van voetbalbond negeren: “Zij luisteren ook nooit naar ons”

© Photo News

Storm Ultras 2001, een supportersgroep van Sporting Charleroi, zal in de competitiewedstrijd tegen Zulte Waregem zondagavond protest uitbrengen tegen de voetbalbond en de Pro League. Dat heeft de supporterskern bekendgemaakt op haar Facebookpagina. De leden zullen in de vijf openingsminuten stil zijn, om vervolgens “Union Belge Maffia” te gaan zingen en in het vervolg van de wedstrijd de scheidsrechter te viseren. “Niemand zal ons de mond snoeren”, klinkt het klaar en duidelijk.

svar, bvv

LEES OOK. Pro League doet nogmaals oproep om refs dit weekend te steunen: “Applaus en erehagen”

“De Belgische voetbalbond heeft de richtlijn gegeven om elke uitdrukking van humeur, gezangen en/of spandoeken met betrekking tot de scheidsrechters te verbieden op straffe van ernstige sancties. Dat hebben verschillende supporterskernen te horen gekregen. We zullen het maar meteen zeggen: er is geen sprake van dat wij ook maar één supporter van ons vak T4 zullen muilkorven. Niet gisteren. Niet vandaag. Niet morgen", opent de supportersgroep zijn open brief op Facebook.

Storm Ultras 2001 klaagt aan dat de Pro League nooit opkomt voor de rechten van de supporters: slechte wedstrijduren, verplichte combi-regelingen, veel te hoge ticket- en consumptieprijzen... "De leden van de Belgische Voetbalbond parasiteren op het voetbal. En nu gaan ze ons proberen de les te spellen wanneer hun amateuristisch rijkje aan het instorten is? Ze noemden ons idioten toen we de dubieuze beslissingen van de scheidsrechters, en dat geldt helaas voor veel clubs, aan de kaak stelden. Voor hen heeft de fan enkel het recht om te zwijgen, te betalen en te applaudisseren op commando. Geen sprake van.”

Daarom organiseren de fans van Charleroi zondagavond tijdens de match tegen Zulte Waregem een opmerkelijke actie: "We zijn van plan om 5 minuten complete stilte te houden ... om de voetbalbond te doen geloven dat we op commando kunnen zwijgen. Om hen daarna te laten zien dat we hen in hun glazen huis zullen blijven bestoken. Met kracht. Intensiteit. En macht."

“En ja, we zullen de scheidsrechter onder druk zetten. Wij zullen nooit zwijgen.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen