Bedrijven zijn bereid de portemonnee open te trekken voor werknemers met een schaars profiel. Die strijd om talent is vooral aan de gang voor werknemers in de hoogste regionen van de loonladder, zoals universitaire en technische profielen. "Wie vandaag al beter verdient, ziet zijn loon nog meer stijgen", klinkt het.
Volledig scherm
Bedrijven zijn bereid de portemonnee open te trekken voor werknemers met een schaars profiel. Die strijd om talent is vooral aan de gang voor werknemers in de hoogste regionen van de loonladder, zoals universitaire en technische profielen. "Wie vandaag al beter verdient, ziet zijn loon nog meer stijgen", klinkt het. © Thinkstock

Kloof tussen goede en slechte verdieners groeit: "Strijd om talent zorgt voor stijgende loonspanning"

De loonspanning in ons land - het verschil tussen de hoogste en de laagste lonen - is het voorbije jaar duidelijk gestegen, naar het hoogste peil in zes jaar tijd. De war for talent zorgt ervoor dat vooral de beste verdieners meer gaan verdienen. Dat blijkt uit een studie van hr-dienstverlener Acerta.

32 reacties

  • Geert Vermuyten

    6 jaar geleden
    We stellen reeds 25 jaar de vraag aan onze vakbond,om centen te vragen i p v procenten bij een cao onderhandeling !!! (Een brood kost voor iedereen hetzelfde ...) Ze hebben er geen oren naar , hebben waarschijnlijk ook zelf een hoog loon (dus baat bij % ipv centen) Het zou de loonkloof bij baremale bedienden een beetje temperen ! Kader etc is nog een andere miserie !
  • Nico Herbots

    6 jaar geleden
    de vette jaren zijn voorbij, de meesten onder ons zullen harder en langer moeten werken voor minder loon. En die zgn 'witte raven' zijn vaak mensen met ofwel de juiste connecties ofwel met een groot ego en ditto mond, die nooit aan zichzelf twijfelen en zichzelf altijd en overal naar voren schuiven, ook al zijn ze niet persé de juiste persoon op de juiste plek. Persoonlijke sales is belangrijker dan ooit. Een hardwerkende introvert die zijn stiel kent, zal nooit een dikke pree hebben.
  • Melissa neyt

    6 jaar geleden
    wou meer verdienen, ik naar baas gegaan, en die zei. ik wi iedereen evenveel betalen, ja da zal wel, maar bij ons loopt zo ene rond, minimum 3 maand ziek per jaar, doet nie anders dan rondlopen, babbelen, en zo iemand verdient evenveel dan mij? en dan verschieten ze dat de goeie weggaan?,
  • Maurice Keukelaers

    6 jaar geleden
    Hopelijk is de tijd van de "barematische opslag", zoals door de vakbond geëist, definitief verleden tijd. Iedereen heeft recht op indexverhoging en voor de rest moet het afhangen van prestaties.
  • Dirk Sonck

    6 jaar geleden
    Het is toch normaal dat goed talent beter betaald wordt. Enkel een sos begrijpt dit niet.