In het gemeentehuis van Oud-Turnhout kan je komen oefenen op een stemcomputer.© Gemeente Oud-Turnhout

Kiezers brengen stem uit in sportcentrum, gemeente legt pendelbussen in

Oud-Turnhout -

De inwoners van Oud-Turnhout moeten voortaan op een centrale locatie, in sporthal De Hoogt, hun stem gaan uitbrengen. Om de toestroom in goede banen te leiden, legt het gemeentebestuur op zondag 9 juni pendelbussen in.

De gemeente Oud-Turnhout kiest ervoor om alle kiesgerechtigde inwoners een stem te laten uitbrengen in sportcentrum De Hoogt in plaats van op verscheidene locaties verspreid over de gemeente.

Voor de Europese, federale en Vlaamse verkiezingen van zondag 9 juni legt de gemeente tussen 9 en 15 uur gratis pendelbussen in vanuit Oosthoven, het centrum van Oud-Turnhout en vanuit Zwaneven. De pendelbussen volgen vooraf vastgelegde routes. Tegelijkertijd moedigt de gemeente de inwoners aan om zo veel mogelijk op een duurzame manier naar het stembureau af te zakken, te voet of met de fiets.

Nog tot en met vrijdag 7 juni kan iedereen in de hal van het gemeentehuis in Oud-Turnhout komen oefenen op een stemcomputer. Geïnteresseerden kunnen langskomen tijdens de openingsuren, elke werkdag van 8.30 tot 12 uur en op dinsdagavond van 17.30 tot 19.30 uur. Een medewerker van de gemeente staat klaar om vragen te beantwoorden. (bvdl)

oud-turnhout.be/verkiezingen-op-9-juni-2024

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Oud-Turnhout