FT: importheffingen VS voor elektrische auto’s China flink omhoog

Foto: ANP

De Amerikaanse regering is van plan de importheffingen voor elektrische auto’s afkomstig uit China flink te verhogen. Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times op basis van ingewijden. Nu ligt die heffing nog op 25 procent, maar volgens de bronnen gaat dat tarief omhoog naar 100 procent.

Het besluit van de Verenigde Staten zou dinsdag worden aangekondigd. FT schrijft dat de regering van president Joe Biden op die manier de Amerikaanse auto-industrie beter wil beschermen.

Het is bekend dat de VS zich al langer ergeren aan de export van relatief goedkope elektrische auto’s naar het land. Die zou namelijk concurrerende bedrijven bedreigen. Bovendien zouden Chinese fabrikanten subsidie ontvangen van de overheid, waardoor de prijzen kunstmatig laag gehouden kunnen worden.

De Chinese industrie voor elektrische auto’s heeft de afgelopen tijd een flinke opmars gemaakt. Eerder was de Amerikaanse fabrikant Tesla de grootste ter wereld, maar begin dit jaar werd die positie overgenomen door het Chinese BYD.