Direct naar artikelinhoud

Melania is het populairste lid van de familie Trump

Melania is het populairste lid van de familie Trump
Beeld Reuters

First Lady Melania is het populairste lid van de familie Trump. Dat blijkt uit een nieuwe CNN-enquête van september. 44 procent van de 1053 ondervraagden geeft aan voorstander te zijn van Melania, tegenover 35 procent die ontevreden met haar is.

Ze wordt opgevolgd door haar man en zijn dochter. 41 procent zegt een positief beeld van president Donald Trump en zijn dochter Ivanka te hebben. Evenveel mensen zijn tegen Ivanka. Trump heeft in verhouding meer tegenstanders. 57 procent keurt de president niet goed.

Jared Kushner, de man van Ivanka, is het minst populaire lid van de familie, met een positieve rating van 20% en een negatieve rating van 39%. 27% procent van de ondervraagden zegt nog nooit van hem te hebben gehoord.

Opvallend is dat Melania in de loop van het presidentschap aan populariteit wint. In januari van dit jaar uitte slechts 36% zich positief over de First Lady. Hoewel Melania in het begin van Trumps ambtstermijn eerder op de achtergrond bleef, komt ze de laatste tijd steeds meer in de media met positieve acties, die haar populariteitstoename waarschijnlijk verklaren.

Op dit moment is Melania Trump in Toronto voor de Invictus Games, het sportevenement voor (oud-)militairen die tijdens hun werk invalide zijn geraakt. Het is haar eerste officiële soloreis als First Lady. Eerder deze week gaf Melania een toespraak op de Algemene Vergadering van de VN waarin ze pesten veroordeelde en afgelopen vrijdag werkte ze samen met enkele kinderen van een plaatselijke jeugdorganisatie in de moestuin van het Witte Huis. De moestuin is een project waar Michelle Obama mee begon om de natie te sensibiliseren voor gezonde voeding en de gevaren van zwaarlijvigheid.

Melania Trump ontmoette gisteren prins Harry voor de openingsceremonie van de Invictus Games in Toronto.Beeld reuters
Melania Trump aan het werk in de moestuin van het Witte HuisBeeld Reuters
Melania is het populairste lid van de familie Trump
Beeld Reuters
Melania is het populairste lid van de familie Trump
Beeld Reuters