De verwachting is dat Timmy Simons volgende week tekent en dan de invulling van de technische staf wordt bekeken.© BELGA

CEO bevestigt: Westerlo wil Timmy Simons voorstellen als nieuwe trainer als hij terug is uit vakantie

Westerlo -

Als de logica gerespecteerd wordt, tekent ex-international Timmy Simons volgende week een contract als nieuwe trainer van Westerlo. “De onderhandelingen worden in principe afgerond, zodra Timmy uit vakantie is”, bevestigt de CEO Wim Van Hove.

Bart D’haene

De paringsdans tussen Westerlo en Timmy Simons (47) is al een tijdje bezig. De ex-speler van Club Brugge, die geboren is in Diest en als man uit de streek (lees ruime regio van Westerlo) wordt aanzien, past in het profiel: Belg, ervaring als trainer en iemand die zich al bewezen heeft. Zijn stunt om met Dender dit seizoen de promotie af te dwingen naar de Jupiler Pro League sprong in het oog. “Voorlopig hebben we ook geen back-up. Je kunt maar met één iemand ernstig onderhandelen”, benadrukt Wim Van Hove.

De verwachting is dat Simons volgende week tekent en dan de invulling van de technische staf wordt bekeken. Interim-coach Bart Goor wordt in principe opnieuw assistent. Vermoedelijk blijven Yoni Buyens, Steve Colpaert en Rutger Van Snick ook aan boord. “Over dat alles moeten we ook met Timmy verdere afspraken maken en dan pas krijgen we een zicht op de definitieve samenstelling van die technische staf.”

LEES OOK. Kevin Geudens over woelig seizoen en toekomst van ex-clubs Westerlo en KV Mechelen: “Timmy Simons zou een goeie keuze zijn”

Simons en Kujovic begroeten mekaar na Dender - Lommel. Binnekort worden ze collega’s bij Westerlo.© BELGA

Het is geen geheim dat Rik De Mil graag zijn vertrouweling Steve Colpaert naar Charleroi wil halen. Vladan Kujovic, keeperstrainer bij Lommel, neemt volgend seizoen de rol van vertrouwd gezicht Paul Peeters over als keeperstrainer.

“Voorlopig hebben we ook geen back-up voor Timmy Simons. Je kunt maar met één iemand ernstig onderhandelen”

Wim Van Hove

CEO van Westerlo

“Momenteel is er geen stage gepland”, bevestigt Van Hove. “Dat is moeilijk in te passen. Overigens hebben we met de bouw van het nieuwe basecamp in Westerlo zeer goede trainingsfaciliteiten in Westerlo. Het nieuwe seizoen zal er snel zijn. Westerlo hervat in principe in de derde week van juni de trainingen en we hebben veel spelers die de volgende weken internationale verplichtingen hebben, waardoor het puzzelen wordt. We hopen ook op mooi weer in juli, zodat er perfect op eigen bodem kan getraind worden.”

Turkse bondscoach in het Kuipje

Tegen KV Mechelen zakt de bondscoach van Turkije, Vicenzo Montella, af naar het Kuipje. Hij komt Dogucan Haspolat scouten, die deel uitmaakt van de Turkse EK-voorselectie. In één moeite kan Montella ook belofte-international Ravil Tagir aan het werk zien. Die andere belofte-international Emir Bayram komt dit seizoen wellicht niet meer in actie. Sergiy Sydorchuk zit in de Oekraïense selectie voor het EK en ook Josimar Alcocer en Jordan Bos komen respectievelijk met Costa Rica en Australië in juni in actie. Bryan Reynolds en Griffin Yow zijn sterkhouders bij de Amerikaanse ploeg die op de Olympische Spelen furore hoopt te maken. Het trio Rommens, Stassin en Vermant zal in actie komen met de U21 van België. Net zoals een resem andere jeugdinternationals: onder anderen Borys en Piedfort. Westerlo telt liefst achttien internationals.

Dogucan Haspolat maakt deel uit van de Turkse EK-voorselectie. Bondscoach Montella komt hem bekijken dit weekend.© Isosport

Bart Goor geeft normaal gezien Koen Van Langendonck, de derde doelman van Westerlo, speelkansen tegen Mechelen en op de laatste speeldag van de play-offs staat vermoedelijk Nick Gillekens in het doel tegen OH Leuven.

Forfaitscore voor Standard

Nog dit: woensdag behandelt het disciplinair comité van de voetbalbond het dossier van de wedstrijd tussen Standard en Westerlo die vorige week niet gespeeld werd, omdat de ultra’s van Standard de spelersbus van hun ploeg gijzelden. Het bondsparket vordert een forfaitscore in het nadeel van Standard. 

MEER OVER KVC Westerlo

MEER OVER VOETBAL