Camara bedekte het logo op zijn shirt met tape (zie gele cirkel).© AFP

Opschudding in Frankrijk: Monaco-speler bedekt logo tegen homofobie, Franse minister eist “zwaarst mogelijke sancties”

In Frankrijk is ophef ontstaan rond AS Monaco-middenvelder Mohamed Camara. De 24-jarige Malinees bedekte zondag tijdens de competitiewedstrijd tegen Nantes een logo tegen onder meer homofobie op zijn shirt met tape. De Franse minister van Sport Amélie Oudéa-Castera vraagt de “zwaarst mogelijke sancties” tegen de speler.

Jens Heylen
Bron: BELGA

“Dergelijk gedrag is onaanvaardbaar”, zei Oudéa-Castera voor de microfoon van RTL. “Zowel de speler als de club, die dit heeft laten gebeuren, verdienen de zwaarst mogelijke sancties. Ik heb mijn mening ook al duidelijk gemaakt aan de Franse profliga (LFP).”

De actie met het logo was bedoeld ter ondersteuning van de Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie, Transfobie en Interseksefobie. Alle spelers, coaches en scheidsrechters in de Ligue 1 droegen het logo op hun shirt. 

(Lees verder onder de post)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Voor de match bleef Camara ook ostentatief weg van de rest van zijn ploeggenoten, die samen met de spelers van Nantes poseerden achter een spandoek ter ondersteuning van de LHBTQ+-gemeenschap. Trainer Adi Hütter werd na afloop van het duel, dat met 4-0 werd gewonnen mede door een strafschopdoelpunt van Camara, gevraagd naar het gedrag van de Malinees. “Als club ondersteunen we de actie tegen homofobie. Het was een persoonlijk initiatief van hem, waarover we intern met hem zullen praten”, zei Hütter, die verder niet op de zaak wilde ingaan.

De Monegasken beëindigden de competitie als vicekampioen en plaatsten zich zo voor de Champions League van volgend seizoen.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer