Marc en Annick met dochter Rosalie en zoon Ruben in frituur Zepp 7. Aan het plafond hangt een halve zeppelin en op het tv-scherm zijn video’s te zien in het steampunk-thema.© kma

Eerste frituur in steampunk-thema opent in Westmalle

Westmalle -

Aan de Antwerpsesteenweg in Westmalle schuin tegenover Aziatisch restaurant Gouden Kroon opende zopas frituur Zepp 7. Het interieur is ingericht in het steampunk-thema, “maar voor de rest zijn we een klassieke frituur met de traditionele snacks”, zegt friturist Marc Ceuppens.

Kristin Matthyssen

Marc Ceuppens (48) en Annick Moors (47) hadden 23 jaar eetcafé Den Bottel in Hoogstraten “Maar we waren toe aan een nieuwe uitdaging”, vertelt Marc. “We hebben altijd fantastisch personeel gehad in Den Bottel, maar werkten er met een grote groep medewerkers. Nu wilden we iets kleiners om onder ons te doen. Onze zoon Ruben gaat ook komen helpen.”

Zowel Marc als Ruben zijn fans van steampunk. Niet dat ze verkleed als Victoriaans personage met hoge hoed in de frituur staan of hun frietjes in stoom bakken, maar ze houden van de sfeer. De term verwijst naar verhalen die zich afspelen in een tijd dat stoomkracht nog de primaire krachtbron was, meestal de negentiende eeuw. Deze verhalen bevatten elementen van sciencefiction of fantasie zoals futuristische uitvindingen en machines.

“We vonden het wel tof om het interieur helemaal in dat thema te ontwerpen. Ook de menukaart is in steampunk-stijl. En we hebben specialiteiten zoals een smokey Zepp 7-sausje. Wat ze in een andere frituur een schepje noemen, een miniportie voor kinderen, noemen wij een Zeppje. Maar voor de rest zijn we een heel traditionele frituur met de bekende snacks, geen loaded cheese fries of zo.”

Rosalie, Annick, Ruben en Marc in hun nieuwe frituur.© kma

Alles is in steampunk-stijl, zelfs het visitekaartje.© rr

De zoektocht naar de geknipte naam duurde lang. “Onze inrichter had dit dossier ‘zepp’ genoemd, naar de zeppelin tegen het plafond. Op een gegeven moment gingen we naar Phantasialand, waar het themagebied Rookburgh in steampunk-stijl is gebouwd, met verschillende restaurants in dezelfde stijl. Daar lag Suske en Wiske-album De Rookburgh Rookies, waarin de naam Zepp 6 voorkwam. Omdat het cijfer 7 ons geluksgetal is, hebben we er Zepp 7 van gemaakt.”

Frituur Zepp 7 werkt ook met een online bestelplatform via www.frituurzepp7.be. Je vindt er de menukaart. “We hebben ook koude schotels, maar geen broodjes. Er is hier al een uitstekende broodjeszaak aan de overkant.”

Rijkevorsel

Marc is afkomstig van Rijkevorsel, Annick groeide op in Schoten, maar ze hebben wel iets met Malle. De allereerste klant donderdag was Hans De Beuckelaer. Hij bestelde twee snacks, een friet met mayonaise én met andalousesaus. “Direct fatsoenlijk, hè”, lacht Hans. “En het zijn lekkere frieten.”

Zaterdag rond 19 uur komt een groepje van een zevental steampunkers verkleed een frietje steken.

Allereerste klant Hans was tevreden over zijn bestelling.© kma

 

Deze kleding past in het steampunk-thema.© EPA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners