© Luc Daelemans

Lekker eten in Hasselt: Lunch & tapas bij Boulebaar

Vorig jaar openden Lommelaar Pieterjan Loomans (27) en zijn vriendin Joni Desmet (24) uit Tervuren in Hasselt de lunch- en tapasbar Boulebaar. Op zondag kun je er ook brunchen.

Met Rudi Smeets

Ze studeerden Communicatiemanagement aan de Erasmushogeschool in Brussel, maar wisten al tijdens hun opleiding dat ze samen een vlot eethuis wilden openen. Om eerst wat geld te verdienen, trokken ze een jaar naar Sydney.

“Ik volgde tijdens mijn studies een baristacursus. Omdat de koffiecultuur in Australië immens groot is, lag de bestemming voor de hand”, zegt Pieterjan. Down Under werkten ze in enkele horecazaken en leerden ze de plaatselijke keuken kennen.

De vergaarde ideeën brachten ze mee naar België. In Hasselt vonden ze even buiten het centrum een leegstaande herenwoning. “Zo’n statig huis was onze droom”, benadrukt Joni.

Op de kaart staan onder meer Australische en Aziatische gerechten, waaraan Pieterjan een eigen twist gaf.

WAAROM MOET JE HIER GAAN ETEN?

1. Het interieur (hoge plafonds, houten lambrisering, parketvloer) en de muziek (jazz, bigband) brengen je in een leuke retrosfeer, denk jaren dertig en veertig.

2. Dat Pieterjan een barista-opleiding volgde, is te zien op de kaart: naast een espresso kun je ook doorloopkoffie en slow coffee in een speciaal kannetje bestellen.

3. Wil je kennismaken met de Australische keuken, vraag dan Eggs Benedict Salmon (€ 12): spinazie, gerookte zalm, een slow cooked ei en hollandaisesaus op een brioche.

PRAKTISCH

Adres: Leopoldplein 17, Hasselt, 011/78.33.42Openingsuren: wo-za 11.30-22 u, zo 10-17 u.Website: boulebaar.bePrijs: tapas vanaf 4 euro

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer