Vrouwelijke supporter valt G-voetballers aan: “toen ze zagen dat wij trainingspakken van Cercle droegen, liep het fout”

© Cercle Brugge ksv

Een vrouwelijke fan van Club Brugge viel zaterdagavond een wagen met daarin drie G-voetballers van Cercle Brugge aan. Een van de jongens kreeg zelfs een slag. “Hij is zelf Club-supporter. Die jongen begrijpt niet wat er gebeurd is.”

Tim Lescrauwaet en Koen Verdruye

De G-voetballers van G-Cercle Brugge United hadden zaterdag de dag van hun leven. De spelers – allemaal met een mentale beperking – mochten 's avonds meelopen met hun idolen van Cercle Brugge zelf. Een geweldige ervaring, die voor drie van hen kort na de wedstrijd helaas alweer overschaduwd werd.

De wagen waarin ze zaten, werd omsingeld door een aantal supporters van de buren van Club Brugge. Die trokken de deuren open en een van de jongens kreeg zelfs een slag. “Hij is zelf een Club-supporter”, zegt zijn stiefvader. “Die jongen begrijpt er helemaal niets van.”

Het incident gebeurde zaterdag tussen 22.30 en 23 uur. De wedstrijd van Cercle Brugge zat erop, maar op hetzelfde moment waren ook enkele Club-supporters die de wedstrijd in Charleroi volgden ook net terug gearriveerd. Zij blokkeerden de doorgang toen Christ Dhoop (48), een van de bestuursleden van G-Cercle Brugge United, met drie spelers op de achterbank naar huis wilde vertrekken.

Slagen en schoppen

“Toen ze zagen dat wij trainingspakken van Cercle Brugge droegen, liep het fout”, zegt hij. “Ze gingen rond mijn auto staan en sloegen en schopten er op. Plots trok een vrouw mijn portier open. Ze nam me bij de keel, maar liet al snel weer los. Daarna trok ze de achterdeur open. Ze riep naar de jongens: “Je bent bang, hé”. En plots gaf ze een van hen een slag. Ze gooide het portier dicht en ik kon gelukkig doorrijden. Die supporters bleven op mijn auto stampen, maar we konden ontkomen.”

Christ ging gisteren zelf klacht indienen bij de politie in Torhout. Die werd ondertussen aan de Brugse politie bezorgd. Zij bevestigen dat de zaak onderzocht wordt. De vrouw zou bij hen al bekend zijn. Het gaat om een dame uit de harde kern van Club Brugge die met een van de supportersbussen arriveerde.

Duur hoorapparaat

Bij de slachtoffers zindert het voorval nog na. Broers Jasper (21) en Jarne (19) uit Westrozebeke zaten op de achterbank. Jasper kreeg de slag. De twee zijn zelf fervente Club-supporters. Eén kamer in huis is gedecoreerd met allerlei Club-spullen. “Bij die jongens komt dat allemaal nog zwaarder binnen”, zegt hun stiefvader Filip Christiaens. “Jasper draagt ook een duur hoorapparaat. Voor hetzelfde geld was dat kapot. Die mensen beseffen niet goed welke impact hun daden hebben. Ik ben zelf al 25 jaar supporter van Club Brugge, maar zoiets gaat er ver over.”

Bij Cercle Brugge betreuren ze het voorval en spreken ze over “zinloos geweld”. Iets dat ook de voorzitter van de G-ploeg bevestigt. “Er zal heel wat oplapwerk nodig zijn op training woensdag. Die jongens zijn daar niet goed van. Mijn spelers met een beperking hadden op dat moment precies meer verstand dan die supporters. Maar pas op, ik wil iedereen oproepen om de rust te bewaren en geen wraakacties te starten. Want zo zijn wij bij Cercle niet.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen