88-jarige Braziliaanse multimiljonaire: “Ik ben jaar lang gekidnapt door mijn eigen chauffeur”

Het bekende Chopin-gebouw naast het Copacabana Palace hotel.© Google Streetview

De Braziliaanse multimiljonair Regina Gonçalves beweert dat ze een jaar lang gekidnapt werd door haar eigen chauffeur. De 88-jarige zou zijn vastgehouden in een appartement aan de Copacabana. In totaal zou de chauffeur dik 10 jaar de multimiljonaire onder controle hebben gehouden. Dat melden Braziliaanse media.

SGG

In een luxeappartement op een van de bekendste adressen in Rio de Janeiro woont de 88-jarige Regina Conçalves. De socialite erfde zo’n 30 jaar geleden het bedrijf van haar echtgenoot Nestor, toen die kwam te overlijden. Nestor Conçalves was een landbouwer en zakenman en vergaarde doorheen de jaren een reusachtig fortuin. Het koppel had geen kinderen, maar wel heel wat vastgoed, juwelen en een kostbare kunstcollectie. Regina zelf maakte haar naam als gastvrouw voor de rijken en organiseerde tal van feestjes voor de Braziliaanse elite.

Maar dat veranderde allemaal in 2022. De andere bewoners van het bekende Chopin gebouw waar de vrouw woonde, zagen haar niet langer in de gemeenschappelijke delen van het gebouw en ook haar familie merkte op dat ze zelf al lang geen contact meer hadden gehad met Conçalves zelf. Alle communicatie verliep via haar chauffeur José Marcos Chaves Ribeiro (53).

Afgelopen zondag dook de socialite opnieuw op. In een interview op TV Globo beweerde de vrouw dat ze een jaar lang ‘in gevangenschap’ leefde in haar eigen appartement en geen contact had met wie dan ook. Conçalves vertelde dat ze pas op 2 januari van dit jaar alleen het gebouw kon verlaten en kon vluchtten naar het huis van haar broer. “Ik besloot weg te lopen om hier een eind aan te maken”, zei ze.

Huwelijkscontract

Maar haar chauffeur Ribeiro, met wie ze 14 jaar samenwoonde, beweert dat de twee een romantische relatie hadden en kon een soort huwelijkscontract voorleggen. Dat werd in 2021 ondertekend. Bij dat document kon de man ook twee psychiatrische verslagen voorleggen waarin duidelijk werd gemaakt dat beiden ‘in volledig gebruik van hun geestelijke vermogens’ waren toen ze tekenden. Maar Conçalves zegt zich niet te herinneren dat ze ooit zo’n akte ondertekende. Ook haar familie is verbaasd door het nieuws.

Ribeiro zelf wijt dat aan een langdurige ziekte waar de vrouw volgens hem aan lijdt. Hij beweert dat hij al langere tijd tekenen van Alzheimer of dementie bij de vrouw ziet.

De familie van Conçalves vangt de vrouw intussen op en zegt bij monde van een woordvoerder dat de vrouw slachtoffer geworden is van een zwendel. De problemen tussen de familie Conçalves en de chauffeur zouden al langer gaande zijn, schrijft de Braziliaanse krant O Globo. De familie van de socialite spande eerder al een rechtszaak aan tegen de man voor psychologisch en huiselijk geweld. Die kwam vorige week pas aan het licht, toen de buren van de socialite een oproep hadden gelanceerd over de verdwijning van de vrouw.

Contactverbod

De chauffeur werd niet opgepakt, maar heeft inmiddels wel een contactverbod gekregen. Opvallend genoeg heeft hij nog wel de controle over haar vermogen. Volgens de familie zijn intussen al haar juwelen verdwenen. Ook zouden haar spaarrekeningen zijn geplunderd en zou Ribeiro een van haar huizen hebben verkocht.

De advocaat van de chauffeur ontkent dat Conçalves “ontsnapte” en dat de Chopin werd gebruikt als een soort gevangenis voor Regina Conçalves. Het gerecht onderzoekt de zaak verder.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen