De directeur van Bombardier Alain Bellemare (links) presenteert samen met Airbus-topman Romain Trapp de plannen over de samenwerking.
Volledig scherm
De directeur van Bombardier Alain Bellemare (links) presenteert samen met Airbus-topman Romain Trapp de plannen over de samenwerking. © ap

Airbus en Bombardier gaan samenwerken om C-Serie op de markt te brengen

De Europese vliegtuigbouwer Airbus en de Canadese vliegtuig- en treinenfabrikant Bombardier zijn een samenwerkingsovereenkomst aangegaan voor de verdere ontwikkeling van de C-Serie, het nieuwe vliegtuig van Bombardier. Airbus neemt een meerderheidsbelang van 50,1 procent in het C-Serieprogramma. Dat maakten beide bedrijven bekend.

  1. Zoveel kost een dagje zoo je gezin écht: “Meer dan 150 euro is normaal, maar één dierentuin is goedkoper”
    PREMIUM

    Zoveel kost een dagje zoo je gezin écht: “Meer dan 150 euro is normaal, maar één dierentuin is goedkoper”

    In vier dierentuinen betaal je exact hetzelfde als vorig jaar, terwijl twee grote spelers hun prijzen opnieuw optrekken. Dat blijkt uit een prijsvergelijking van HLN. Een gezin met twee volwassenen en twee kinderen betaalt minstens 132 euro om naar de olifanten en leeuwen te gaan kijken. Toch hoeft dat niet altijd zo te zijn. Onze journalist vond verschillende manieren om tientallen euro’s te besparen op je tickets. “Deze bekende speelgoedketen verkoopt tickets aan een lagere prijs.”
  2. Vlamingen vluchten van de grijze wolken: lastminutes naar de zon pieken. Voor welke bestemmingen scoor je nog een deal?
    PREMIUM
    3

    Vlamingen vluchten van de grijze wolken: lastminu­tes naar de zon pieken. Voor welke bestemmin­gen scoor je nog een deal?

    Dat grijze wolkendek waar als het even meezit een waterzonnetje doorkomt ook zo beu? U bent niet alleen. Nu de paasvakantie maar weinig beterschap lijkt te zullen bieden, gaan we massaal op zoek naar last-minute zonbestemmingen, als we de reissector mogen geloven. Zijn er nu voor de paasvakantie nog plaatsjes vrij? Waar kan je nog naartoe? En vallen er nu de vakantie al is gestart ook deals te scoren? “Eén ding speelt ons Vlamingen momenteel alvast enorm in het voordeel.”