© Shutterstock

Twee Belgen gewond bij ongeval met toeristenbus in Lissabon

Bij een busongeval in de ­­­­­­­­­Portugese hoofdstad Lissabon raakten twaalf mensen gewond, onder wie twee Belgen. Acht passagiers werden voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. ­­

lla

Een kleine dubbeldekker is op Avenida da Liberdade, een drukke autoweg in het centrum van Lissabon, tegen een boom gereden. Delen van de boom braken af en kwamen op de bovenste verdieping van het toeristenbusje terecht. Twaalf van de drieëntwintig passagiers, allemaal tussen de vijftig en zeventig jaar oud, raakten daarbij lichtgewond, onder wie ook twee Belgen die klem kwamen te zitten. De lokale brandweer slaagde erin om hen kort voor de middag te bevrijden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Acht passagiers werden overgebracht naar het dicht bijzijnde São José ziekenhuis. Vier anderen werden ter plekke onderzocht en konden hun reis meteen verderzetten. Inmiddels werd de bus onder politiebegeleiding weggesleept en werd de boom helemaal gekortwiekt. Ook de autoweg, die na het ongeval in beide richtingen was afgesloten, werd opnieuw vrijgegeven.

Carristur, het bedrijf achter de toeristische busjes, zegt in een persmededeling dat ze de omstandigheden van het ongeval zullen onderzoeken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER