Marilyn Manson choqueert door nepgeweer te richten op publiek

Zanger Marilyn Manson heeft zondagavond tijdens een optreden in het Amerikaanse San Bernardino veel opschudding veroorzaakt. Op een bepaald moment richtte hij een nepgeweer in de richting van zijn publiek. Opvallend, aangezien twee jaar geleden nog een dodelijke schietpartij plaatsvond in de stad. Intussen verklaarde de shockrocker waarom hij de stunt uitvoerde.

kmlo

Het ophefmakende moment vond plaats tijdens zijn performance van het nummer ‘We Know Where You Fucking Live’. Terwijl hij zich liet voortduwen in een rolstoel - hij had zich bij een eerder concert bezeerd aan zijn been - richtte hij het geweer minutenlang naar zijn fans alsof hij op het punt stond om te schieten. De microfoon was daarbij vastgemaakt aan zijn wapen.

Een onaanvaardbare stunt, klonk het vanuit verschillende hoeken. Amper enkele uren eerder vond namelijk een aanslag in de staat Texas plaats waarbij 26 mensen om het leven kwamen. Ook San Bernardino zelf bleef de afgelopen jaren niet gevrijwaard van schietpartijen. Twee jaar geleden schoot een echtpaar veertien mensen dood in een verzorgingstehuis.

Manson maakte intussen duidelijk dat het niet zijn bedoeling was om onrespectvol te zijn. “Mijn kunst is altijd al een reactie geweest op de populaire cultuur en mijn manier om mensen aan het denken te zetten over de gruwelijke dingen die op deze wereld gebeuren”, vertelde hij aan TMZ. “Ik kreeg bovendien toestemming van de politie om het wapen te gebruiken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen