Jonge Vlaming is sensatie op YouTube: tekeningetje posten, en tot 2.800 euro vangen

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Vlaamse Vince Okerman (19) – alias Vexx – is een ster op sociale media. Bijna een miljoen volgers wereldwijd bekijken zijn filmpjes waarin hij aan het tekenen is. Eén zo’n filmpje bracht hem al 2.800 euro op.

ssj

“Tekenen doe ik al heel mijn ­leven”, zegt de student Toe­gepaste Economische Wetenschappen uit Sint-Genesius­–Rode (Vlaams-Brabant). “Pas op mijn vijftiende begon ik mijn creaties op Instagram te tonen. Door een vakantiejob die mij ­tegenstak, had ik beseft dat ik ­later absoluut mijn brood wilde verdienen met iets wat ik graag doe. En dus maakte ik na schooltijd eerst snel mijn huiswerk, en dan ging ik aan het tekenen, waarna ik die tekening online zette. Nadien begon ik ook te ­experimenteren met video’s waarin ik – versneld – laat zien hoe mijn tekeningen tot stand komen.”

Op Instagram heeft Vince ­inmiddels 240.000 volgers. Drie jaar geleden begon hij ook met zijn eigen YouTube-kanaal, waar hij al 630.000 abonnees heeft, en daar blijven er maar bijkomen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Dat streelt niet alleen het ego van Vince, het dikt ook zijn bankrekening flink aan. Vooral zijn video’s op YouTube brengen op. “Per 1.000 weergaven krijg ik 1 euro, met een extraatje als je video’s langer dan 10 minuten duren. Vaak heb ik een half miljoen weergaven, maar soms ook 2,8 miljoen.” In dat laatste geval krijgt hij 2.800 euro. Per maand post hij twee à drie video’s.

Vince wil absoluut zijn diploma halen aan de KU Leuven. “Maar misschien word ik binnen tien jaar dan voltijds kunstenaar.”

© ssj

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen