De politie van Brussel deelde beelden van de motorrijder die zijn middelvingers opstak.
Foto: Politiezone Brussel Hoofdstad Elsene

Motorrijder die 8 keer middelvinger naar flitscamera's opsteekt bij evenveel overtredingen, loopt tegen de lamp in Brussel

In Brussel heeft de politie een motorrijder uit het verkeer gehaald die de voorbije weken meermaals snelheidsinbreuken had gepleegd. De man stak daarbij elke keer zijn middelvinger uit naar de flitscamera.

De motorrijder werd 8 keer geflitst, voornamelijk aan de Groendreef, de Koninklijk Parklaan en de Werkhuizenkaai.Ā Op al die plekken geldt een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur. De man reed er met minstens 72 kilometer per uur, met uitschieters tot 137 kilometer per uur.

De beelden van de motor en de bestuurder werden verspreid. Uiteindelijk heeft de politie de man vandaag uit het verkeer gevist in Laken. Hij bleek niet in orde met zijn papierwerk en zijn rijbewijs. De man had namelijk geen geldig rijbewijs om met een motor te rijden. Hij had ook nog 3.840 euro aan boetes te betalen.

Zijn motor, die een Franse nummerplaat heeft, werd getakeld. Het rijbewijs van de man werd ingetrokken voor een periode van 15 dagen.

Meest gelezen