© BELGA

Nieuw clubrecord voor KRC dankzij drie goals van Trossard: 19 wedstrijden op rij zonder nederlaag

Het Genkse sprookje blijft duren. In navolging van leider Club Brugge enkele uren eerder, nam ook Racing vlot de maat van de tegenstander. Cercle kon met twee goals in geschenkverpakking van de bijwijlen nonchalante bezoekers wel lang de indruk wekken dat er puntgewin in zat. Maar klasbak Trossard trapte die illusies met drie goals aan flarden. Een nieuw clubrecord is geboren.

rc

HERBELEEF. Cercle Brugge - KRC Genk via het verslag van onze reporter ter plaatse

Sef Vergoossen is zijn record kwijt. De Nederlands-Limburger, die in het seizoen 2001-2002 zijn ploeg een indrukwekkende reeks van 18 wedstrijden zonder nederlaag zag neerzetten, moet sinds zondagavond zijn meerdere erkennen in Philippe Clement.

Door … tegen de Brugse Vereniging telt Genk in deze jaargang 19 ongeslagen matchen op rij. Puntenaantal 51 op 57. Onwaarschijnlijk.

Eerste van Maehle

Om zo ver te geraken, moesten de Limburgers wel, zoals de coach had voorspeld, een muur slopen. Hoe doe je dat best? Eenvoudig, door vroeg te scoren. Amper 24 seconden waren weggetikt in Jan Breydel, toen Pozuelo vanop links een voorzet afleverde die voorbij vriend en vijand zoefde. Aan de overkant aarzelde Joakim Maehle niet. Hij vlamde het leer onhoudbaar in de korte hoek. De Deen onderstreepte daarmee zijn bloedvorm, die hij donderdag al etaleerde in de Europa League met een assist tegen Malmö.

In slaap gewiegd

Varkentje gewassen, zo leek het. De thuisploeg, waarbij Taravel in de defensie ontbrak door een blessure, geraakte in het openingskwartier amper aan de middenlijn. Het beproefde Genkse recept: snelle balcirculatie en druk vooruit. Alleen lieten de bezoekers gaandeweg het gaspedaal omhoogkomen en wiegden ze zichzelf in slaap. Een menselijke reactie, als je zo domineert. Maar in de Jupiler League kan je je dat niet permitteren, zou snel blijken.

De groeiende nonchalance kreeg eerst Lucumi in de greep, toen hij de bal domweg verspeelde aan Omolo. De gevolgen waren nihil. Maar het bleek een blauwdruk van wat nog komen zou. Nadat Samatta van dichtbij de 0-2 liet liggen, leverde Berge op zijn beurt domweg de bal in bij Mercier. De hele Genkse verdediging uit verband, Bruno en Tormin profiteerden maximaal. Clement had ervoor gewaarschuwd, dit Cercle mocht je niet de kans geven om snel om te schakelen, want dan zoek je problemen.

Tweede cadeau

Genk trok het tempo dan maar weer op en op slag van rust nam Trossard, assist Maehle (!), Nardi met een grondscherend schot te grazen. 68 procent balbezit halfweg en snel na de herneming een dubbele voorsprong via Pozuelo, die een aanval opzette en afwerkte, de buit was binnen. Of liever, leek binnen.

Want opnieuw riepen de bezoekers het onheil over zich af. Deze keer was het Aidoo, die de Bruggelingen in de match hield. Hij liet zich verschalken door een opzittende Lusamba. Bruno nam het cadeau dankbaar in ontvangst.

Trossard orgelpunt

Clement werd er stilaan gek van, en zal er in zijn nabespreking wel sterk de nadruk op leggen. Maar op het veld verpinkten de spelers niet. Er schuilt zo veel individuele klasse in deze selectie dat ze elke scheve situatie makkelijk kunnen rechttrekken. Eén van die goudhaantjes luistert naar de naam Leandro Trossard. De Maaslander deed Cerkeltje in de slotfase in z’n eentje dood met twee beauty’s van doelpunten.

Slotsom: Racing haakt na 2-5 winst tegen Cercle, zijn wagonnetje aan bij dat van Club Brugge. Beide ploegen overklassen momenteel de concurrentie. Wie laat als eerste een steek vallen?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer