© Victoriano Moreno

Kammenstraat autovrij tijdens eindejaars- en koopjesperiode

Ook dit jaar wordt de Kammenstraat afgesloten voor auto’s. Vanaf zaterdag 15 december 2018 tot en met zondag 6 januari 2019 is de straat autovrij van 11 tot 19 uur. De stad Antwerpen werkte tijdelijke verkeersmaatregelen in de omgeving uit om lokale bewoners en bezoekers een vlotte doorgang te bieden.

jtp

De Kammenstraat ligt vlak bij het voetgangersgebied van de Wilde Zee. Door de straat autovrij te maken vergroot de stad het voetgangersgebied en kunnen shoppers ongehinderd hun kerst- of soldeninkopen doen.

De verdwijnpaal op de hoek met de Oudaan zal de Kammenstraat afsluiten van zaterdag 15 december tot en met zondag 6 januari, telkens tussen 11 en 19 uur. In de omgeving worden tijdelijke verkeersmaatregelen genomen. Daardoor kan het openbaar vervoer blijven functioneren, kunnen bewoners in hun buurt blijven parkeren en blijven de parkings in de binnenstad vlot bereikbaar. Op die manier wordt de hinder voor alle lokale gebruikers zo veel mogelijk beperkt.

Het winkelhart van Antwerpen is bereikbaar met het openbaar vervoer. Bezoekers die met de auto komen, kunnen de park-and-rides aan de rand van de stad gebruiken. Die sluiten aan op trams die hen naar de binnenstad brengen. Wie toch in het centrum wil parkeren, volgt het best de parkeergeleiding om een plekje te vinden in een van de betaalparkings van de stad.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER