Zomerse juwelen, 30 jaar tafels van Heerenhuis en een pop-up van Annelies Timmermans

Lifestyle met een hart voor Antwerpen. We geven je iedere week enkele shoppingtips.

Ellen Bogaert

Zomerse prints, speelse juwelen

Oorbellen van Masté en CKS (49,99 euro).© RR

Het Antwerpse juwelenmerk Masté tovert een reeks zomerse juwelen uit de creatieve koker. Hiervoor werkten ze samen met het kleurrijke, Belgische modelabel CKS. Marie Gijsemans en Stephanie Huijbrechts, het duo achter Masté, baseerde zich op de bloemenprint uit de CKS-zomercollectie om een paar opvallende oorbellen en dito armband te creëren. De juwelen zijn gemaakt uit stainless steel en bevatten een goudkleurig laagje dat ervoor zorgt dat de kleur langdurig mooi blijft en de juwelen bestand zijn tegen water.  

De CKS x Masté collectie is exclusief verkrijgbaar vanaf 6 mei in alle CKS concept stores, op www.cks-fashion.com en www.maste-antwerp.be.

Hobokens meubelambacht

De Louza-buitentafel (3.000 euro).© rr

Het gebeurt niet zo vaak meer dat meubels op Belgische bodem worden geproduceerd, maar Heerenhuis doet het al dertig jaar lang in een productiehal van maar liefst 4.500 vierkante meter. Deze fabrikant uit Hoboken is gespecialiseerd in allerlei soorten tafels, van eettafels tot salon- en buitentafels, en produceert zowel in serie als op maat. Drie vierde van de productie is bedoeld voor export. Je kan als particulier niet rechtstreeks bij hen terecht, maar hun tafels zijn te koop bij onder meer Amber Tree in Hoboken en Pas-Partoe in Heindonk. De Louza-buitentafel wordt steeds op maat vervaardigd en heeft een richtprijs van 3.000 euro. Het materiaal: thermowood, een milieuvriendelijk alternatief voor tropisch hardhout.

www.heerenhuis.be

Pop-up in kapperszaak

Een handtas van Annelies Timmermans, te koop in de pop-up (360 euro).© RR

Handtassen shoppen in een kapsalon, het is wat anders. In de weekends van 10 mei en 14 juni vind je in Dyeism, het kapsalon van Charis Verrept, de handtassen van Annelies Timmermans. De ontwerpster staat gekend voor haar tijdloze, functionele handtassen die volgens de Italiaanse ledertradities worden vervaardigd. De twee onderneemsters vonden elkaar in hun liefde voor kleur. Vorig jaar, toen het pand leegstond, had Annelies er ook al eens een pop-up. Daarna vestigde Charis er haar kapperszaak en behield ze zelfs de roze muren die Annelies had geschilderd. 

De pop-up is in de weekends van 10 mei en 14 juni open op vrijdag en zaterdag van 10 tot 18 uur en op zondag van 11 tot 17 uur.