Direct naar artikelinhoud
TV-tips

Dit mag u zeker niet missen op tv vanavond

Dustin Hoffman en Tom Cruise in 'Rain Man'.Beeld rv

Het is niet al voetbal wat de klok slaat op uw scherm. Wilt u vanavond even ontsnappen aan het WK? Dat kan met deze tv-tips. Een volledig overzicht vindt u hier.

Louis Theroux: Alcoholism

Na zijn eindeloze escapades in de VS keert de Britse documentairemaker Louis Theroux voor dit onderzoek naar de gevolgen van alcoholmisbruik terug naar zijn thuisland. In het King’s College Hospital in Londen gaat hij op zoek naar verhalen van mensen met een alcoholverslaving. Theroux wordt geconfronteerd met zowel de fysieke als psychologische neveneffecten van een van dé ziektes van deze tijd.

Louis Theroux: Alcoholism
Beeld rv

Om 22.10 uur op Canvas

Rain Man

Voor dé kaskraker van de avond moet u bij VIER zijn. Rain Man sleepte vier Oscars in de wacht, waaronder die voor beste film en beste acteur voor Dustin Hoffman. Het verhaal: Charlie Babbitt (Tom Cruise) handelt in exclusieve sportwagens. Wanneer zijn vader sterft, erft hij een gammele Buick, terwijl diens kapitaal naar een psychiatrische instelling gaat. Charlie is nieuwsgierig naar de reden en samen met zijn vriendin Susanna reist hij naar de instelling. Daar ontdekt Charlie dat hij een oudere broer heeft, Raymond (Dustin Hoffman), een buitengewoon begaafde, maar autistische man.

Om 20.45 uur op VIER

Verliefd op Ibiza

"No Balls, Just Men: we hebben geen voetbal nodig om echte mannen te zien!" Dat is het motto van vrouwenzender Vitaya tijdens het WK voetbal in Rusland. Daarom de komende weken alleen maar films met knappe mannen in de hoofdrol op de zender. Vandaag is het de beurt aan de komedie Verliefd op Ibiza met de Nederlandse hunk Jan Kooijman. Ibiza is het partyeiland bij uitstek. Elf mensen trekken er elk met hun eigen redenen naartoe. Hun levens raken met elkaar verbonden wanneer dj Armin van Buuren komt draaien op het eiland.

Om 20.45 uur op Vitaya

Safari

Dat de Oostenrijkse regisseur Ulrich Seidl niet bepaald overloopt van liefde voor de mens, bleek al uit zijn films Hundstage, Import/Export en de Paradise-trilogie. Nu is er ook de documentaire Safari, waarin Seidl zijn camera richt op jachttoeristen in Afrika die elkaar na elk dodelijk schot uitgebreid feliciteren. Seidl geeft geen commentaar, hij observeert alleen. De weerzinwekkende beelden spreken voor zich.

Safari
Beeld rv

Om 22.55 uur op NPO2

Sisters

De immer hilarische Tina Fey en Amy Poehler - die samen deel uitmaakten van de vaste Saturday Night Life-cast en onder andere The Golden Globes presenteerden - spelen in deze komedie twee zussen die gedwongen worden om volwassen te worden. Het script is van de hand van dat andere SNL-castlid Paula Pell, en werd geregisseerd door Jason Moore, bekend van Pitch Perfect.

Om 20.50 uur op Q2