Urban explorers dringen verlaten panden binnen om die te fotograferen. Hier een beeld van Margaux Maison in Frankrijk.© Nature's Wonderland

Jongeren snuisteren rond in leegstaand huis in Lummen

Lummen -

Een leegstaand huis langs de Ringlaan in Lummen blijkt plots een attractie voor jongeren, vermoedelijk gaat het om ‘urban explorers’. Die fotograferen en documenteren verlaten, vervallen gebouwen en plekken.

Koen Luts

Een leegstaande woning langs een drukke weg in Lummen kreeg de voorbije dagen meermaals ongewenst bezoek. Donderdag om iets voor 13 uur stapte een jong koppeltje argeloos tot in de open hal van het huis waar zich buiten het zicht de voordeur bevindt. Na vijf minuten vertrokken ze rustig wandelend. Vrijdag zagen getuigen zes jongeren de woning binnengaan en de politie werd verwittigd. Korte tijd later vertrok het groepje en ze stapten rustig in de richting van de bushalte in de Pastoor Frederickxstraat. De politie kon hen onderscheppen en identificeren. Op het eerste gezicht werd er niet gestolen uit de woning. Toch stelden ze vast dat de voordeur was opengebroken. De eigenaar werd verwittigd en hij heeft de woning opnieuw afgesloten.

Blijkbaar zou het om urban explorers gaan. Op een betalende site met diezelfde naam vinden vooral jongeren in heel het land leegstaande woningen of andere gebouwen. Indien het om grote panden gaat, staat er zelfs nauwkeurig beschreven hoe ze het gebouw kunnen binnenraken. In Lummen zouden al meerdere gebouwen op die site staan en ze werden dus al meermaals bezocht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer