Man gaat ex-schoonbroer te lijf met sleutelbos: celstraf met uitstel en boete

De Mechelse correctionele rechtbank heeft Mohamed A. veroordeeld tot een jaar met uitstel. De man was zijn ex-schoonbroer te lijf gegaan met een sleutelbos en stak hem ermee in de wang, vlak bij het oor. Een steek die volgens de wetsdokter zelfs dodelijk had kunnen zijn. A. zelf hield vol dat hij zichzelf verdedigde tegen de agressie van zijn schoonbroer.

Theo Derkinderen

Slachtoffer Khalid O. deed op 12 juni 2017 boodschappen met een vriend in de G. De Ceuninckstraat in Mechelen. De ex-schoonbroer van de man was op dat ogenblik ook in de buurt aanwezig. De twee leefden al een hele poos in onmin met mekaar. Dat gebeurde na de relatiebreuk tussen Khalid en de zus van Mohamed. Die bewuste dag spuwde Mohamed op de voorruit van de auto waarin Khalid zat.

“Er ontstond een schermutseling waarbij Mohamed A. met een mes – of een sleutelbos, zoals hij zelf beweert – uithaalde en het slachtoffer in de kaak raakte. Een tweede uithaal, in de buikstreek, kon door het slachtoffer worden afgewend”, klonk het aan de zijde van het Openbaar Ministerie.

De wetsdokter bekeek de verwondingen van Khalid en stelde vast dat de uithaal evengoed dodelijk had kunnen zijn. Mohamed zelf zei dat het net Khalid was die de confrontatie opzocht en dat het Khalid was die als eerste uithaalde, waarop hij zich begon te verdedigen en terugsloeg. “Met een sleutelbos in zijn handen”, zei hij. “Wettige zelfverdediging”, vond advocaat Frédéric Thiebaut.

Khalid beweerde het tegenovergestelde en zei dat Mohamed hem de huid vol schold en plots uithaalde. De drie rechters van de correctionele rechtbank oordeelden dat er geen sprake was van zelfverdediging of uitlokking. Naast de celstraf met uitstel moet Mohamed ook 800 euro boete en ruim 4.000 euro schadevergoeding betalen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER