Het jongste demoteam van K!Dans plaatste zich voor het EK.© K!Dans

Jongste demoteam dansschool K!Dans bereidt zich voor op eerste Europees kampioenschap: “Zal heel leerrijk zijn”

Mechelen -

De dansers van het jongste demoteam hiphop van de Mechelse dansschool K!Dans bereiden zich voor op een belangrijk weekend. In het Duitse Kalkar nemen ze het op tegen een tiental andere landen tijdens het Europees kampioenschap voor demoteams.

Naast recreatief dansen biedt de Mechelse dansschool K!Dans ook competitiedansen aan. Het jongste demoteam hiphop presteerde daarin erg goed. “Op verschillende lokale en nationale wedstrijden zetten ze goede en stabiele resultaten neer, met dank aan hun trainers. Dat werd beloond met een kwalificatie voor het Europees kampioenschap”, zegt Katja Cloetens van K!Dans. 

De dansers zijn tussen de 9 en 12 jaar oud. Het wordt hun eerste deelname aan het EK. “De concurrentie inschatten is moeilijk, maar het wordt zeker een leerrijke ervaring”, klinkt het. “De dansers kijken er heel hard naar uit en willen echt het beste van zichzelf geven. Ze strijden tegen demoteams uit tien andere landen en nemen er ook deel aan interessante workshops.”

Om de reis naar het Duitse Kalkar te kunnen bekostigen, werd er een steunactie opgestart. Die crowdfunding kan nog steeds gesteund worden. “De actie leverde al heel wat centjes op”, zegt Cloetens. “Het is leuk dat zo veel sympathisanten ons willen steunen. Daarnaast verkochten de dansertjes ook snoepzakjes.”

www.steunactie.be/actie/lil-killahz-k-dans-zoeken-extra-centjes-om-verblijf-ek-te-bekostigen/-36389

  (svds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners