Jong van olifant Kai-Mook is toch een vrouwtje

Het olifantenjong van Kai-Mook blijkt dan toch een vrouwtje te zijn. Eerst dacht dierentuin Planckendael dat de pasgeboren olifant een mannetje was. Het dierenpark is op zoek naar een naam. Iedereen mag een suggestie doen.

gjs

Kai-Mook, die zelf in 2009 de eerste olifant was die in België werd geboren, beviel zaterdag na 630 dagen zwangerschap. ‘Honderd kilogram schattigheid met een flinke haardos, maar Planckendael zoekt nog een naam’, zegt het Mechelse dierenpark woensdag in een mail.

Het moet gaan om een meisjesnaam met Aziatische roots die begint met de letter T. Alle namen van in 2018 geboren dieren beginnen met een T en de naam voor de olifant moet Aziatisch zijn vanwege de soort waartoe hij behoort. Suggesties voor een naam zijn welkom op sociale media met de hashtag #KaiMookMama. De verzorgers zullen hun voorkeursnamen kiezen uit de voorstellen.

De kersverse olifant is volgens Planckendael nu al iets groter dan zijn nichtje Suki, de dochter van May Tagu - zus van Kai-Mook - die op kerstdag geboren werd. De bevalling verliep vlot en rustig en het jong stond snel op zijn pootjes. Bezoekers kunnen het diertje nu al bewonderen.

Later dit jaar, allicht tegen de zomer, zal ook Phyo Phyo, de moeder van Kai-Mook en May Tagu, nog bevallen. De vader is in alle drie de gevallen kweekstier Chang, die intussen al verhuisd is naar Kopenhagen om ook daar deel te nemen aan een kweekprogramma. In zijn plaats kwam een andere kweekstier, Kanvar, over van de Antwerpse Zoo om de komende jaren op zijn beurt voor nageslacht te zorgen.