© EPA-EFE

Meisje steekt drie mensen neer in haar middelbare school, ook vrouwelijke leerkracht bij gewonden

In de middelbare school Ysgol Dyffryn Aman in Carmarthenshire in Wales zijn drie gewonden gevallen bij een steekpartij. Dat melden Britse media. De politie heeft een leerlinge opgepakt.

FD
Bron: The Telegraph, BBC

Woensdagmiddag werden meerdere politieauto’s en helikopters naar de middelbare school in zuid-west Wales gestuurd. Twee leerkrachten en een leerling raakte gewond maar zijn niet in levensgevaar. Een vrouwelijke leerkracht werd met een helikopter naar het ziekenhuis gebracht werd. Een leerling, waarvan gedacht wordt dat ze in dezelfde klas zit als de dader, werd ter plaatse eerste hulp toegediend tot de hulpdiensten ter plaatse waren.

Een tienermeisje werd gearresteerd en beschuldigd van poging tot moord. De politie liet weten dat ze niet opzoek zijn naar andere daders. De school was in lockdown voor een aantal uur, rond 15.30 uur mochten de leerlingen de school verlaten onder begeleiding van hulpdiensten ter plaatse. Donderdag blijft de school gesloten terwijl het onderzoek verderloopt. Studenten zullen online les volgen.

Op sociale media zouden er beelden circuleren van het incident. “We willen vragen dat dit wordt verwijderd om minachting van de rechtbank en leed voor de getroffenen te voorkomen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ouders en leerlingen reageren opgelucht. “Ik kon hen niet bereiken, ik was zo ongerust”, vertelt een moeder op een lokale radiozender. “Ik stuurde mijn kinderen vanochtend naar school, denkende dat ze er veilig zouden zijn”, klinkt het.

Rishi Sunak, de premier van het Verenigd Koninkrijk, zegt dat hij geschokt is door de gebeurtenis.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER