© Belga

Aannemer opnieuw zonder rijbewijs achter het stuur: “U heeft uw lesje nog niet geleerd”

Sint-Niklaas -

Ali H., zaakvoerder van een bouwbedrijf, kreeg maandag van de politierechter een celstraf van negen maanden. Hij werd vorig jaar uit het verkeer gehaald omdat hij geen rijbewijs had.

Ivan Elegeert

De man had al vijftien veroordelingen voor diverse verkeersinbreuken op zijn strafblad staan toen hij vorig jaar door de politie aan de kant werd gezet. Hij was ondanks de verbodstekens toch een straat ingereden met zijn auto. Bij controle van zijn papieren bleek de man niet over een rijbewijs te beschikken.

Hij moest, na eerdere veroordelingen, al zijn examens nog opnieuw afleggen. “U bent enkele jaren geleden al voor identiek dezelfde feiten veroordeeld. Toen kreeg u zes maanden cel. Ik begrijp niet dat u uw les nog niet heeft geleerd”, stelde de politierechter.

Vader meegebracht

De man erkende dat hij er toen met een enkelband vanaf was gekomen ben en merkte op dat hij sinds 2017 zijn leven heeft gebeterd. “Ik ben toen zaakvoerder van een bouwbedrijf geworden en volg sindsdien alle regels op de voet”, aldus de man, die op verzoek van de rechtbank zelfs zijn vader liet opdraven om te tonen dat hij ook niet zelf naar de rechtbank was gereden. “Mijn vader of één van mijn werknemers rijden me overal naartoe.”

De rechtbank kon de spijtbetuiging maar matig appreciëren en veroordeelde de zaakvoerder tot een nieuwe celstraf van negen maanden, een boete van 4.000 euro en een nieuw rijverbod van één jaar. Hij moet ook alle proeven opnieuw met succes afleggen als hij ooit opnieuw wil gaan rijden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER