© Tjeu Leurs

Neos Peer op uitstap naar de Eifel, Vogelsang en Monschau

Neos Peer bracht op vrijdag 17 mei een bezoek aan de Eifel in Duitsland. Naast de prachtige natuur waren het bezoek aan Vogelsang en Monschau de moeite waard om een volledige dag te vullen.

Tjeu Leurs

"Om in de goede uitstapsfeer te geraken na de lange busreis, kregen we bij aankomst aan de mooie Rursee een kopje koffie met een lekker stuk Duitse taart", klinkt het bij de meegereisde Neos-leden van Peer. "Van daaruit vertrokken we richting het indrukwekkende Ordensburg Vogelsang. Het bezoek gebeurde onder leiding van een Nederlandstalige gids (gepensioneerd Belgisch militair destijds gelegerd in Vogelsang)."

Het complex werd tussen 1934 en 1936 gebouwd. Het omvatte gemeenschapshuizen, slaapzalen, sportaccomodaties, zwembad, bioscoop, bar, … alles om de bewoners te verwennen. Hier moesten de toekomstige politieke, leidinggevende krachten (SS’ers) worden opgeleid. Later werd Vogelsang een oefenplaats voor Britse en Belgische militairen en nog later een NATO-troepenoefenplaats onder Belgische supervisie. Op 1 januari 2006 gaven de Belgen Vogelsang terug aan de Duitsers. Ze maakte er de hoofdpoort voor het Natuurpark Eifel van.

"Na het middagmaal in Einruhr bracht de bus ons naar het mooie stadje Monschau, de parel van de Eifel. Het stadsbeeld is in 300 jaar haast niet veranderd. Met zijn vele vakwerkhuizen en typische gevels is Monschau een stad met een historierijk verleden en een levend heden. Na nog even napraten op een gezellig terrasje ging het terug richting Peer."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer