Direct naar artikelinhoud
Openbaar vervoer

Infosessies bij De Lijn kunnen hinder veroorzaken, ochtendspits verloopt (voorlopig) normaal

Infosessies bij De Lijn kunnen hinder veroorzaken, ochtendspits verloopt (voorlopig) normaal
Beeld Dieter Nijs

De ochtendspits bij openbaarvervoersmaatschappij De Lijn in de regio Antwerpen verloopt voorlopig normaal. Dat is vernomen van Astrid Hulhoven, hoofd Corporate Communicatie bij De Lijn. De vakbonden houden in de loop van de dag informatiesessies over de nieuwe cao.

De socialistische en liberale vakbond roepen hun leden op om het werk te onderbreken voor de informatiesessies. De chauffeurs van de christelijke vakbond en de onderaannemers gaan wel aan de slag.

Om 10 uur vond een eerst infosessie plaats in de stad Antwerpen. Hoe groot de impact zal zijn, is volgens De Lijn moeilijk te voorspellen, maar voorlopig blijft de hinder beperkt, zegt de woordvoerster.

Bij de stadsbussen in Antwerpen is één op de vijf chauffeurs de stelplaats binnengereden om deel te nemen aan de infosessie. De streeklijnen ondervinden geen hinder, aldus Hulhoven. Ook de trams in Antwerpen rijden normaal. 

In het noorden van de provincie (regio Kempen en Turnhout) is 10 procent van de buschauffeurs binnengereden; in Turnhout is er geen hinder voor de reizigers.

Om 13 uur volgt nog een tweede sessie in Mechelen, die ook hinder kan veroorzaken in de regio Aarschot-Tremelo. 

De vakbonden organiseren de komende week ook infosessies in de provincies Limburg (woensdag), West-Vlaanderen (donderdag) en Oost-Vlaanderen (vrijdag).

Twitter bericht wordt geladen...