© BELGA

Het blijft stormen bij Standard: “Weten niet wanneer we betaald worden”

The shitshow continues. Een Amerikaanse eigenaar die verzuipt in juridische klachten, een (tijdelijk) transferverbod, spelers die niet weten wanneer ze worden betaald, misnoegde leveranciers en een harde kern die acties overweegt voor de laatste twee thuismatchen van het seizoen. Oh ja, Standard speelt vanavond thuis tegen Westerlo.

Het zijn bewogen dagen voor Standard Luik. De gewezen grootmacht uit het Belgische voetbal lijkt steeds meer aan zijn lot te worden overgelaten door zijn Amerikaanse eigenaar, 777 Partners. Sinds Amerikaanse media vorig weekend berichtten over de juridische storm waarin de investeringsgroep uit Miami verwikkeld is, volgen de doemberichten elkaar in sneltempo op.

Maandag dienden ook ex-eigenaar Bruno Venanzi en de aandeelhouders van Immobilière du Standard een klacht in omwille van uitblijvende betalingen. Woensdagochtend kreeg de club een (tijdelijk) transferverbod opgelegd omdat het bij een tussentijdse evaluatie niet de nodige betalingsbewijzen kon voorleggen aan de licentiecommissie. Woensdagmiddag bevestigde Ivan Leko dat spelers en personeel nog altijd wachten op hun loon van april. “Het bestuur heeft ons meegedeeld dat ze niet weten wanneer we betaald worden”, sprak de coach op zijn persconferentie.

Protestacties?

Wat er vanavond op het veld gebeurt tegen Westerlo dreigt dan ook bijzaak te worden. Sportief staat er toch niets meer op het spel. Leko verzekerde weliswaar dat al zijn spelers bereid zijn om te spelen, maar naast het veld zijn er niet-betaalde leveranciers die overwegen om acties te ondernemen en in de tribunes wordt er gevreesd voor protestacties van de harde kern. Zij maken zich zorgen over het voortbestaan van hun club. Of hun noodkreet tot in Miami gehoord zal worden, is nog maar de vraag. 

Aangeboden door onze partners

Lees meer over Standard Luik